Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Sākas LBL finālsērija: Pirmie soļi cīņā par zeltu

Pēc karstām cīņām kabinetos nedēļas nogalē beidzot sāksies cīņa par Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) zelta godalgām. Neierasti saraustītais spēļu kalendārs īsti apmierinošs nešķiet nevienai no komandām, taču laikam jau ir saprātīgākais risinājums pašreizējā situācijā.

VEF Rīga basketbolistu sekmīgais starts Vienotajā līgā radījis pamatīgas problēmas pašmāju druvā. Abi finālisti bija skaidri jau aprīļa beigās, taču izšķirošo cīņu sākums tika atlikts rīdzinieku lielās slodzes dēļ. VEF cerēja sākt finālsēriju pēc izkrišanas no Vienotās līgas, tomēr Basketbola savienības valde lēma par pirmo divu spēļu aizvadīšanu jau šonedēļ. «Tas mums bija nepatīkams pārsteigums,» atkāpšanos no iepriekšējā plāna raksturoja galvaspilsētas kluba direktore Laila Spaliņa, taču viņa apliecināja, ka komanda būs gatava uzņemt ventspilniekus Saldū. Tieši tur vefieši iecerējuši aizvadīt savas mājas spēles finālsērijā, pieturoties pie pēdējos gados piekoptās tradīcijas LBL spēlēt ārpus Rīgas. Saldus sporta nama tribīnes neizdošoties paplašināt līdz nolikumā noteiktajām 1800 vietām, taču papildu tribīnes vismaz 1300 sēdvietu nodrošināšot.

Kas attiecas uz komandu sastāvu, finālistu problēmas ir krasi atšķirīgas. BK Ventspils sastāvā visi esot gatavi cīņai, taču no ritma izsitusi ilgstošā neziņa un spēļu prakses trūkums. VEF Rīga nesen pārvarēja Vienotās līgas astotdaļfinālu, taču kārtējos robus iecirtuši savainojumi. Tikai ceturtdien no slimnīcas izrakstīts Kaspars Bērziņš, kuram ārsti noteikuši vairāku nedēļu bezslodzes režīmu, tāpēc viņam sezona, visticamāk, beigusies. Traumu dēļ vismaz pirmā spēle secen iešot Artūram Strēlniekam un Džastinam Hamiltonam, taču savainojumi neliegšot spēlēt Antanam Kavaļauskam, Laurim Blauam un Donātam Zavackam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

VEF Rīga un BK Ventspils Latvijas Basketbola līgas finālā tiekas trešo gadu pēc kārtas. Iepriekšējās divās pārāki bija rīdzinieki, uzvarot ar 4-3 2011. gadā un 4-1 2012. gadā.
Šosezon komandas tikušās divas reizes - oktobrī Saldū ar 80:74 uzvarēja BK Ventspils, bet martā Ventspilī VEF Rīga revanšējās (73:61).
Starpsezonā komandas veica «kapteiņu rokādi» - uz Ventspili devās bijušais VEF Rīga kapteinis Sandis Valters, bet BK Ventspils bijušais kapteinis Artūrs Strēlnieks pievienojās vefiešiem.

LBL finālsērija

Aldaris LBL finālsērijas pirmās spēles
11.V 17.00 1. spēle Saldū
12.V 17.00 2. spēle Ventspilī (LTV7)
Spēle par 3. vietu
10.V 19.30 BK Valmiera - Barons kvartāls (LTV7)
Latvijas čempioni
2011.-2012. gads    VEF Rīga
2010. gads    Barons
2009. gads    BK Ventspils
2008. gads    Barons/LMT
2007. gads    ASK Rīga
2000.-2006. gads    BK Ventspils
1992.-1999. gads    Brocēni/Parair; BK Brocēni; SWH/Brocēni; Brocēni/LMT; ASK/Brocēni/LMT

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi