Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sametis pirms EČ basketbolā sievietēm: Paaudžu un meistarības sintēze

Vairākums dāmu basketbola sekotāju pirms Eiropas čempionāta finālturnīra teju vienbalsīgi uzsver, ka Latvijas komandas sniegums būs atkarīgs no tās līderu veikuma. Nenoliegšu, ka Jēkabsones-Žogotas un Baško-Melnbārdes atgriešanās ir pavērusi pavisam jaunu dimensiju valstsvienības spēlē, taču ne viņas divatā, ne līderu kvartets vai pat piecnieks pretinieces neapspēlēs. Vēl svarīgāka būs rezerves spēlētāju spēja noturēt spēles līmeni un dot vadošajām basketbolistēm atpūtu. Īpaši jau turnīra pirmajā posmā, kad četrās dienās jāaizvada tikpat spēļu pret agresīva un atlētiska basketbola piekopējām.

Sarežģīta grupa un nepateicīgs spēļu grafiks ir Latvijas komandas lielākais izaicinājums turnīra pirmajā stadijā. Serbijas, Horvātijas un Krievijas basketbolistēm starp spēlēm būs viena brīvdiena, kurā sakopot spēkus, bet Lielbritānijas komanda, kurai C grupā arī paredzēts četru spēļu trieciencikls, pirmajā dienā varēs novērtēt konkurentes, kuras jau vairs diezin vai spēlēs taktiskās paslēpes. Mūsu basketbolistēm kārtis būs jāatklāj jau pirmajā dienā pret sīksto Serbiju, pret kuru, bez šaubām, būs jāatstāj arī daudz fizisko spēku.

Treneri neslēpj, ka plaisa meistarībā starp sevi jau pierādījušajām līderēm un pārējām spēlētājām komandā šobrīd ir gana liela. Patīkami, ka vismaz pārbaudes spēlēs šķita, ka tā nerada diskomfortu ne vienā, ne otrā plaisas pusē esošajām spēlētājām, taču finālturnīrā likme būs jau pavisam cita, tāpēc vēl jo svarīgāka būs rezerves spēlētāju spēja turēt līdzi līderēm un turnīra tempam.

Jāņem vērā, ka komandas modelis Ungārijā būs pavisam jauns, jo no aizpērnā sastāva ierindā palikušas vien trīs basketbolistes, turklāt tikai Anete Šteinberga toreiz bija pamatrotācijas spēlētāja. Pieskaitām piecas debitantes, un nu jau nepārsteidz treneru lēmums komandu būvēt uz sevi jau līdz 2009. gadam pierādījušā sastāva bāzes, jo no šīs komandas uz Ungāriju dosies pat četras, turklāt vadošās, spēlētājas.

Trenera Zvirgzdiņa piesauktā pacietība jānovēl ne tikai spēles, bet arī emociju kontekstā, lai mikroklimats komandā noturētos tikpat pozitīvs kā gatavošanās posmā. Ja arī kādas nesaskaņas ir bijušas, tās tikušas labi paslēptas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi