Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sametis: Sastāvā vieta tukša nepaliek

Cīņā par atgriešanos olimpiskajās spēlēs Latvijas dāmu basketbola valstsvienībai jāiztiek bez piecām spēlētājām, kuras iepriekšējos gados bijušas stabilas sastāva vērtības un bijušas arī starp galvenajām rezultāta veidotājām.

Vairumā sporta spēļu komandu tas būtu teju neaizlāpāms robs sastāvā, kas pavisam nesen iegāza vīriešu basketbola izlasi cīņā par dalību Pasaules kausā, iepriekš patraucēja futbola valstsvienībai piebremzēt straujā kritiena tempu pasaules rangā vai liedza handbolistiem jau pāris gadus iepriekš sasniegt ilgi kāroto mērķi un kvalificēties finālturnīram.

Pēdējos gados tikai hokeja valstsvienība nāk prātā kā piemērs, kur komanda bez vairākiem līderiem spējusi noturēt savu sasniegumu latiņu un pat mazliet pacelt to uz augšu. Komandu pērn pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ieveda Bobs Hārtlijs – sevi pasaules visaugstākajā līmenī apliecinājis treneris, kāda trūkumu izjutušas visas augstāk minētās komandas.

Basketbolistēm aina ir cerīga, jo komandu laukumā ved treneris, kurš, kaut arī kā asistents, savas dotības apliecinājis Eiropas ambiciozākajās komandās un savulaik triumfējis arī sieviešu Eirolīgā. Darbā ar Latvijas izlasi viņš apliecinājis, ka ar ierobežotiem resursiem spēj panākt vēlamo rezultātu.

Atminamies iepriekšējo Eiropas čempionātu Prāgā, kur pēc izcili turnīru iesākušās Elīnas Dikeulaku traumas treneri tomēr spēja komandas spēli pielāgot tā, lai sasniegtu izvirzīto mērķi un pirmo reizi kvalificētos Pasaules kausa finālturnīram!

Šoreiz brīvprātīgi vai piespiedu kārtā malā palikušas Gunta Baško, Anete Šteinberga, Kitija Laksa, Aija Putniņa un Kristīne Vītola. Tās ir spēlētājas, bez kurām valstsvienība šķita neiedomājama gadu un pat gadu desmitu garumā.

Treneris situāciju komentē pragmatiski: "Rēķināmies ar tiem resursiem, kas mums ir pieejami." Viņa pārliecība un iepriekš paveiktais ļauj ticēt, ka izšķirošajās cīņās par tikšanu uz Belgradu un Tokiju komandas spēle būs uzbūvēta tā, lai spēlētājām rastos iespēja sasniegt nospraustos mērķus. Var jau teikt – basketbolistes taču vēl neko nav sasniegušas un uzvarējušas tikai vienā no trim priekšsacīkšu spēlēm Rīgā!

Tomēr der atcerēties, ka jau minētajā Prāgas čempionātā ceļā uz Pasaules kausu latvietes uzvarēja tikai trīs no septiņām spēlēm. Arī prasme uzvarēt tieši izšķirošās spēles dara godu trenera darbam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi