Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Štelmahers: Prieks par garo spēlētāju parādīto sniegumu

Prieku par garo spēlētāju ieguldījumu kopējā rezultāta veidošanā pēc Latvijas basketbola komandas Ventspils uzvaras otrajā Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu sacensību spēlē otrdien pauda tās galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Jau vēstīts, ka neskatoties uz 20 punktu zaudēšanu pēc kārtas, Ventspils vienība otrdien izbraukumā ar rezultātu 89:74 pieveica Somijas komandu Tamperes Pyrinto.

Pēc mača komandas galvenais treneris Štelmahers sacīja, ka kopumā spēlētāji izpildīja trenera pirms spēles dotos uzdevumus.

"Spēles sākumā un beigās viss izdevās kā plānots. Mēs kontrolējām spēles gaitu, taču dažas nesaprašanās noveda pie 20 punktu zaudējuma mača vidusdaļā. Lielākais prieks pēc šīs spēles ir atziņa, ka spēles, kurās komandai neveicas ar uzbrukumu, varam uzvarēt ar labas aizsardzības palīdzību," sacīja treneris. "Prieks par garo spēlētāju ieguldījumu kopējā rezultāta veidošanā. Mums jātiecas, lai šāds sniegums garajā galā būtu katrā spēlē," ar savas komandas spēlētāju darbībām groza tuvumā apmierināts bija Štelmahers.

Treneris arī pauda, ka Somijas komandas basketbolisti mačā pielietoja nestandarta aizsardzību, kuras pārvarēšanai bija nepieciešams laiks.

"Nebija viegli pielāgoties, tomēr to spējām. Ja mūsu komanda būtu nedaudz vairāk pieredzējusi, tam vajadzētu īsāku laiku. Galvenais ir spēlēt pozicionāli pareizi abos laukuma galos, un tad problēmu gaidāmajās spēlēs nebūs," sacīja Štelmahers.

Ventspils aizsargs Sandis Valters pēc mača atzina, ka pretinieks bijis neērts un viņiem palīdzējuši arī mača soģi.

"Viņi nespēlēja tradicionālu Eiropas basketbolu, pat nezinu, kas tas bija. Tiesneši nedaudz palīdzēja mājiniekiem, bet prieks, ka beigās mēs izcīnījām uzvaru. Pret šādu komandu jāspēlē aizsardzībā visas 40 spēles minūtes, jāpalīdz vienam otram. Spēles vidusdaļā pazaudējām spēles pavedienu, taču pratām atgūties," aizvadīto cīnu komentēja Valters.

Savukārt Ronalds Zaķis atklāja, ka komanda labi nosegusi Somijas komandas garos spēlētājus, bet par daudz ļāvusi izvērsties mazajiem un ātrajiem aizsargiem.

"No malas varbūt likās, ka garajiem spēlētājiem šī bija viegla spēle, bet jāsāk ir ar pareizas pozīcijas izvēli, ko arī visi trīs izdarījām. Par šo spēli varu komandai ielikt sešas vai septiņas balles," spēli novērtēja Zaķis.

Jau vēstīts, ka nākamā spēle Ventspils komandai paredzēta 20.novembrī izbraukumā ar Sēdertaljes Kings basketbolistiem.

Pēc otrās kārtas spēlēm C apakšgrupas līderos izvirzījusies Ventspils komanda, kas vienīgā izcīnījusi uzvaras abās spēlēs. Abiem Zviedrijas klubiem ir pa vienam panākumam, kas ļauj tiem dalīt otro un trešo vietu grupā, bet pēdējā šajā grupā ir Tamperes Pyrinto vienība, kas cietusi zaudējumus abās līdzšinējās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi