Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Strautiņš: Esam vienīgā komanda Itālijā, kas jau trenējas

Vienīgā Itālijas basketbola komanda, kas Covid-19 vīrusa straujās izplatības laikā atsākusi treniņus, ir Artūra Strautiņa pārstāvētā A2 sērijas vienība Udīnes Apu Old Wild West, sarunā ar Latvijas Televīziju teica basketbolists.

Strautiņš nav vienīgais Latvijas basketbolists Itālijā. Tur savas prasmes spodrina arī Ingus Jakovičs, taču par šā brīža saspringto situāciju abiem basketbolistiem nav izdevies aprunāties.

"Ar Ingu neesmu sazinājies, bet mani treneri saka, ka situācija Lombardijā ir traka, jo cilvēki līdz galam nesaprot, ka ārā iet nedrīkst," par situāciju Itālijā Latvijas Televīzijai stāsta Strautiņš. "To vakar treniņā uzsvēra arī treneris - ir izsludināta karantīna, tāpēc cilvēkiem nevajadzētu iet ārā."

"Pēdējās divas nedēļas sēdējām mājās, bet nu jau dažas dienas ar draudzeni esam izgājuši ārā."

Basketbolists arī atklāja, ka viņa komandai šonedēļ jau bijuši pirmie treniņi.

"Šonedēļ jau aizvadījām treniņus. Tajos mūs sadala grupās pa trim un katrai no tām ir dota stunda zālē," stāsta basketbolists. "Cik esmu dzirdējis, esam vienīgā komanda, kas Itālijā pašlaik aizvada treniņus."

"Citādi sūdzēties nevaram, jo dakteri strādā augstā līmenī un ir izstāstījuši, kā pareizi dezinficēt rokas. Situācija manā pilsētā nav tik traģiska. Visi saprot, ka jāpaliek mājās un to arī ievēro."

Strautiņš arī uzsvēra, ka mājās nesēž rokas klēpī salicis un karantīnas laikā veicis vingrinājumus, lai pilnībā nezaudētu sportisko formu.

"Kad nebija treniņu, mājās vingroju uz paklāja un lēcu arī "trepītes". Atceros, ka pēc šīs pauzes aizgāju uz pirmo treniņu un nedaudz sita elpu ciet," smejoties teica basketbolists. "Sportiskā forma nedaudz ir pazaudēta, bet uz sezonas sākumu mēs to dabūsim atpakaļ."

Sarunas beigās basketbolists norādīja, ka ir grūti prognozēt, kad varētu atsākties sezona. Pagaidām Itālijas čempionātā pārtraukums ir līdz 3.aprīlim, taču ņemot vērā saspringto situāciju valstī, maz ticams, ka pirmie dueļi varētu notikt ātrāk par maiju. Strautiņš uzsvēra, ka situāciju Itālijā lielā mērā nosaka premjerministra dotie norādījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi