Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Uzvara pār Meksiku nodrošina Latvijas U-19 basketbolistēm iespēju pacīnīties par PK 9.vietu

Latvijas U-19 sieviešu basketbola izlase sestdien Itālijā notiekošās Pasaules kausa izcīņas pusfinālā par 9.-12.vietu ar 84:66 (31:11, 22:18, 18:24, 13:13) pieveica Meksikas vienaudzes. Līdz ar to Latvija svētdien šajā turnīrā spēkosies par devīto vietu, tiekoties ar Ungārijas un Itālijas pāra spēcīgāko komandu.

Latvijas izlases rindās 28 punktus iemeta Digna Strautmane, kamēr 13 punktus guva Ivanda Hudjakova, bet pa 12 punktiem pievienoja Janeta Rozentāle un Sabīne Lipe.

Tikmēr Meksikas labā 19 punktus guva Aleksa Gonsalesa.

Latvijas basketbolistēm padevās varens mača sākums, jo, rezultātam esot 5:3, izdevās veikt 19:0 izrāvienu un iekrāt ļoti nopietnu pārsvaru (24:3). Lai arī turpinājumā meksikānietes cīņas gaitu izlīdzināja, iniciatīva tik un tā piederēja Latvijas izlasei, kas pirmo puslaiku noslēdza ar 24 punktu pārsvaru - 53:29.

Uz otro puslaiku Meksikas valstsvienība iznāca apņēmības pilna atspēlēt deficītu, ko arī pierādīja pati spēle, jo Dienvidamerikas komandai labāk nekā pirmajā puslaikā izdevās uzlauzt Latvijas aizsardzību. Tiesa, rezultāta starpība pārāk strauji nemazinājās, lai gan trešās ceturtdaļas beigās starpība bija vairs tikai 15 punkti (65:50). Latvijas izlase tuvāk pretinieces gan nepielaida un beidzamajās desmit minūtēs prata nosargāt pārsvaru un arī uzvaru.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šī turnīra pirmajā mačā Latvijas basketbolistes ar 60:69 piekāpās Francijai, bet otrajā mačā ar 69:61 pārspēja Dienvidkoreju. Savukārt otrdien noslēdzošajā C apakšgrupas mačā Latvija ar 70:74 piekāpās Kanādai, bet uzvara ar vismaz 11 punktu starpību būtu devusi pirmo vietu grupā, taču nācās samierināties ar trešo pozīciju.

Turpinājumā astotdaļfinālā spraigā cīņā latvietes ar 56:61 piekāpās austrālietēm, nepārrakstot Latvijas basketbola vēsturi, jo varēja kļūt par pirmo Latvijas izlasi, kas sasniegusi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu. Savukārt ceturtdaļfinālā par 9.-16.vietu Latvijas basketbolistes ar 60:46 pārspēja Mali vienaudzes, kuras ir pērnā gada Āfrikas čempiones.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi