Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vītola: Nav nekāda vaina, ja treneris kādā situācijā pasaka skarbāku vārdu

Latvijas sieviešu basketbola izlases uzbrucēja Kristīne Vītola pieļauj iespēju, ka valstsvienības jaunais galvenais treneris Mārtiņš Gulbis varbūt būs skarbāks par viņa priekšteci Mārtiņu Zībartu, taču tas komandai nāks tikai par labu, sarunā ar aģentūru LETA atzina basketboliste.

Latvijas basketbolistes šonedēļ Gulbja vadībā uzsāka gatavošanos pirmajām divām 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Ceturtdien Latvija savā laukumā uzņems Horvātiju, bet svētdien viesosies pie Ziemeļmaķedonijas.

"Pirmajā treniņā atstrādājām aizsardzību un izspēlējām kombinācijas. Bija svarīgi, lai saprastu nianses, ko treneris no mums vēlas. Daudz atšķirību no Zībarta iestrādēm nav. Aizsardzības noteikumi, pie treneriem, kuriem pēdējos gados esmu spēlējusi, tikpat kā neatšķiras. Vienkārši ir jauns treneris un citādāka vēsma ieviesta," pēc pirmā treniņa stāstīja Vītola.

Gulbis trenera arodā pirmos soļus spēra 2011.gadā, kad 20 gadu vecumā noslēdza basketbolista karjeru. Šajā laikā viņš ar divām komandām paspējis izcīnīt Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

"Tas, ka treneris ir jaunāks par dažām izlases spēlētājām, galīgi netraucē. Viņš ir treneris - mēs spēlētājas. Neskatoties uz saviem gadiem, viņš jau uzkrājis lielu pieredzi basketbolā," teica Vītola.

Treneris Gulbis bieži vien tiek raksturots kā skarbs pret saviem spēlētājiem, taču Vītola uzskata, ka tas komandai nāks tikai par labu. Viņš līdz šim strādājis tikai ar vīriešu komandām un jaunatnes puišu izlasēm.

"Pēdējos gados bijām nokļuvušas tādā mierīgajā pusē un pie tā pieradušas. Tagad būs citādāk, redzēsim, kā spēlētājas pret to attieksies. Domāju, ka nav nekāda vaina, ja kādā situācijā tiek pateikts kāds skarbāks vārds un kas izlabots," atzīmēja Vītola. "Tas būs interesanti - gan pieredze viņam, gan pieredze mums. Abas puses centīsimies no tā iegūt maksimālo labumu. Šī ir viņa iespēja sevi attīstīt sieviešu basketbolā."

Zībarta vadībā Latvijas izlase pērn pirmo reizi spēlēja Pasaules kausa izcīņā, bet šovasar apstājās Eiropas čempionāta astotdaļfinālā un neturpināja cīņu par ceļazīmi uz nākamā gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Pēc zaudējuma astotdaļfinālā Zībarts atkāpās no amata.

"Tās bija viņa tiesības. Ja pēc sajūtām viņam šķita, ka kāds mērķis netika sasniegts, tad ir tikai normāli, ja tika pieņemts tāds lēmums," atzina Vītola.

Vienai no Latvijas sieviešu basketbola izlases līderēm Vītolai ikra muskuļa plīsuma dēļ Rīgā notikušais Eiropas čempionāts noslēdzās priekšlaicīgi. Trauma gan neliedza laicīgi uzsākt sezonu Spānijas klubā Salamankas Perfumerias Avenida.

"Rehabilitācijas process bija ļoti veiksmīgs. Paldies Ivaram Ikstenam, kurš ar mani strādāja. Kā aizbraucu uz klubu, tā uzreiz biju gatava ielēkt iekšā. Klubā visi bija saprotoši un piedāvāja strādāt vieglākā režīmā, ja ir sāpes. Pirmo nedēļu nedaudz vieglāk paņēmu, bet pēc tam biju gatava," atklāja Vītola

Salamankas komanda Spānijas čempionāta sezonu iesākusi ar sešām uzvarām astoņās spēlēs, kas dot otro vietu turnīra tabulā. Savukārt FIBA Eirokausā vienībai ir četras uzvaras četrās spēlēs un līderpozīcija apakšgrupā.

"Sezona iesākusies kā pa kalniem. Komandai bijušas uzvaras, taču Spānijas līgā esam zaudējuši divās spēlēs pēc kārtas. Šīs pārtraukums nāks par labu gan trenerim, gan spēlētājām, lai mēs sagrupētos un saprastu, kas ir jāmaina. Meitenes ir labas, komanda ir forša un draudzīga," sezonas sākumu komentēja Vītola.

Viņa Spānijas čempionātā šosezon laukumā bijusi visās astoņās spēlēs, kurās vidēji nospēlējusi 20 minūtes, guvusi 8,4 punktus un izcīnījusi 4,6 atlēkušās bumbas. FIBA Eirokausā latviešu basketbolistei četrās cīņās caurmērā 21 minūtē ir 10,3 punkti un 5,3 bumbas zem groziem.

"Būt laukumā 20 minūtes pie tādas intensitātes, kādu vēlas treneris, ir labs spēles laiks. Mums ir līdzvērtīgs sastāvs ar desmit spēlētājām, kurām tiek sadalīts spēles laiks. Varbūt kādā spēlē tiek vairāk, citā - mazāk. Taču tie ir trenera lēmumi noteiktās spēles situācijās. Mans darbs ir strādāt un būt gatavai izdarīt trenera norādes," skaidroja Vītola.

Iepriekšējā sezonā Spānijas klubs spēlēja FIBA Eirolīgā, bet šosezon starptautiskajā arēnā startē kontinenta otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā.

"Kad slēdzu līgumu, tad tā bija Eirolīgas komanda, bet vēlāk situācija izvērtās tā, ka mēs spēlējam Eirokausā. Taču arī tur varam sasniegt augstus mērķus," pauda Vītola, piebilstot, ka spēles Spānijas čempionātā un Eirokausā netiek šķirotas. "Spānijas čempionāts ir diezgan spēcīga līga, kur visas TOP komandas ir ļoti līdzvērtīgas. Neviens taupīts netiek."

Iepriekšējā sezonā Vītola bija viena no TTT Rīga līderēm, palīdzot Latvijas klubam sasniegt Eirolīgas ceturtdaļfinālu. Šo sezonu rīdzinieces iesākušas ar četriem zaudējumiem.

"Sekoju līdzi un ceru, ka viņas iespēlēsies un viss izdosies. Zaudējumi bijuši diezgan līdzīgās spēlēs. Saspēlēties un saprast treneri - tas prasa laiku jebkurā komandā, arī pie mums Salamankā. Mums ir septiņas jaunas spēlētājas un arī paiet laiks, lai saprastu trenera sistēmas - kā visām tajās darboties un kādas ir mūsu stiprās puses," skaidroja Vītola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi