Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zībarts: Ir sarūgtinājums un sajūta, ka nav sasniegts mērķis

Latvijas izlases basketbolistes uz Pasaules kausa izcīņu Tenerifē brauca ar domu par spēlēšanu izslēgšanas turnīrā, tāpēc tagad ir sarūgtinājums un sajūta, ka nav sasniegts mērķis, pēc pēdējās spēles turnīrā žurnālistiem sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolistes savu debiju Pasaules kausā noslēdza otrdien ar rezultātu 76:102 (19:28, 23:24, 8:26, 26:24) zaudējot titulētajai ASV izlasei.

Latvija piedzīvoja trešo neveiksmi tikpat spēlēs, kamēr ASV izcīnīja trešo panākumu. Latvietēm pēc šī mača ir jāatgriežas mājās, bet ASV izlase var gatavoties ceturtdaļfinālam.

"Ilgu laiku parādījām diezgan konkurētspējīgu basketbolu. Pret tik ļoti lielu auguma pārspēku ir grūti cīnīties. Kad pārgājām spēlēt ar trim aizsargiem, nevarējām dabūt nevienu atlēkušo bumbu. Dažu minūšu laikā amerikānietēm izdevās uz pusi palielināt savu pārsvaru, bet lielāko spēles daļu, cīnoties ar garo sastāvu, varējām turēt līdzi," pēc mača atzina treneris.

ASV izlase trijniekā bijusi katrā Pasaules kausā kopš 1979.gada, pēdējos desmit turnīros izcīnot septiņus zeltus, vienu sudrabu un divas bronzas. Tāpat amerikānietes desmit olimpiskajās spēlēs, kurās piedalījušās, tikušas pie astoņiem zeltiem, viena sudraba un vienas bronzas.

"ASV izlasē ir zvaigžņots sastāvs. Ja trijatā iesim vienai spēlētājai virsū, viņa nemetīs, bet piespēlēs uz āru, kā rezultātā viņas iemetīs tālmetienu. Centāmies palīdzēt viena otrai un spēlēt, bet ja pretī ir garāka pretspēlētāja, tad netiekam klāt pie bumbas," atzina Zībarts.

"Viens no uzstādījumiem bija iet un izbaudīt maču, nospēlēt tā, lai uzliekot roku uz sirds, varētu pateikt, ka atdevām visu šajā mačā," piebilda Latvijas izlases vadītājs.

Tāpat viņš pateicās Latvijas izlases līdzjutējiem, kuri visiem komandas pārstāvjiem sagādāja neaizmirstamus brīžus.

"Visās spēlēs līdzjutēji emocijas padarīja vēl īpašākas. Spēlējām tik tālu no mājām, bet aiz muguras mums bija pilnas tribīnes. Domāju, ka tas ir liels notikums. Gan man, gan visām spēlētājam tajā brīdī, kad sauc Latvijas vārdu, ir zosāda. Liels gandarījums spēlēt tādā atmosfērā," pateicīgs faniem bija Zībarts.

Latvijas izlase jau nodrošinājusi iespēju piedalīties nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Nākošais mērķis ir Eiropas čempionāts, kur jānostartē pēc iespējas labāk un jāizcīna vieta olimpiskajā kvalifikācijā. Braucām ar domu par spēlēšanu izslēgšanas turnīrā, tāpēc ir sarūgtinājums un sajūta, ka nav sasniegts mērķis. Sīkāku analīzi veiksim mājās, būs atskaite Latvijas Basketbola savienības (LBS) Treneru komisijai. Domāsim, kā varam kļūt vēl stiprāki. Jāmācās no kļūdām, jāaizmirst tās un jāiet tālāk," Zībarts uzsvēra, ka dzīve nav beigusies.

Tāpat viņš atkārtoja jau pirms turnīra teikto, ka komandai gatavošanās procesā nekas netrūka.

"Bija viss nodrošināts. Bija visas iespējas, lai mēs labi sagatavotos. Izdarījām ļoti lielu apjomu treniņos. Ārsti izdarīja visu, lai visas spēlētājas katrā mačā būtu gatavas iziet laukumā. Profesionālā ziņā izdarījām lielu darbu," skaidroja treneris, kuram pēc Pasaules kausa jāķeras pie Latvijas čempionvienības TTT Rīga trenēšanas, komandai startējot arī FIBA Eirolīgas kvalifikācijā.

"Tās TTT Rīga spēlētājas, kuras bija Pasaules kausā, noteikti nākamnedēļ jau spēlēs Eiropas līgā (bijušajā Austrumeiropas līgā). Pēc tam jau būs Eirolīgas kvalifikācija, kurai jāgatavojas," nobeigumā sacīja treneris, kurš gan atteicās atklāt, vai kāda no šīs izlases spēlētājām pēc Pasaules kausa varētu beigt karjeru izlasē.

Top komentāri

Fakts
F
Ja komanda nospēlēja tālu zem savu spēju līmeņa, vainīgs ir treneris!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi