Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Zvirgzdiņš uzslavē izlases sniegumu

Latvijas sieviešu basketbola izlase pie ceturtās uzvaras 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā tika, pateicoties savam raksturam un cīņassparam, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

"Paslavēšu meitenes - lai arī spēles gaitā bija sarežģīti brīži, komanda ar raksturu un cīņassparu spēja panākt lūzumu, izcīnot svarīgu uzvaru," Zvirgzdiņa teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). "Bažas par lielo karstumu, par laimi, nepiepildījās. Tomēr vēlais spēles sākums izsita no ierastā dzīves ritma, un varbūt tāpēc mača sākumā spēlētājas bija tādas kā sasaistītas un arī vēlāk dažos spēles aspektos atpalika no ierastās snieguma kvalitātes. Trīspunktnieku statistika runā pati par sevi - trīs no 23."

"Tiesa, akcents tika likts uz spiediena radīšanu pretinieču soda laukumā, un šī spēles plāna daļa darbojās labāk. Portugāles komanda bija saņēmusi pastiprinājumu - vēl vienu garo spēlētāju, kura studē ASV. Tomēr soda laukumos saimniekojām mēs. Centra spēlētājas bija agresīvas, "mazās" labi apgādāja viņas ar bumbu," izcēla treneris. "Turklāt, kontrolējot atlēkušās bumbas pie sava groza, tika radītas labas iespējas ātrajiem uzbrukumiem. Tā izdevās līdzsvarot punktus, ko portugālietes sameta no tālienes."

"Portugāles komanda bija mērķtiecīgi gatavojusies spēlei, cenšoties izmantot mūsu problēmas, kuras bija parādījušās iepriekšējos mačos. Bija agresīva aizsardzība, spiediens uz driblētājām. Meitenes tika galā diezgan labi, bet lielo kļūdu skaitu šoreiz sagādāja neparasti daudzie "nostaigātie" un trīs sekunžu pārkāpumi," uzskata Zvirgzdiņš. "Bumbu pārķert portugālietēm nemaz tik bieži neizdevās, līdz ar to pie vieglajiem punktiem viņas faktiski netika."

"Otrajā puslaikā ar labu aizsardzību izdevās atspēlēties no septiņu punktu deficīta un panākt izšķirošo lūzumu, lai arī spriedzīte saglabājās līdz pašām beigām," piebilst treneris.

Pēc četrām kārtām C apakšgrupā Latvija ir līdere ar četrām uzvarām, Itālijas kontā ir divi panākumi, bet Igaunijai un Portugālei ir pa vienai uzvarai.

"Situāciju tabulā zinām, tomēr nekādas līksmības vēl nav. Saglabājam kaujiniecisku noskaņojumu, domājot par turnīra pēdējām divām spēlēm," uzsver Zvirgzdiņš.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē trešdien izbraukumā ar rezultātu 62:55 uzvarēja Portugāli, svinot ceturto panākumu sacensībās. Šis panākums nozīmē, ka automātisku ceļazīmi uz finālturnīru Latvija sev garantēs ar vismaz vienu uzvaru kādā no atlikušajiem diviem mačiem pret Igauniju un Itāliju.

Kvalifikācijas cikla turpinājumā Latvija svētdien uzņems Igauniju, bet pēc nedēļas gaidāma cīņa Itālijā.

Pretendentes sadalītas sešās grupās - četrās pa četrām izlasēm, bet divās trīs. Tā kā Eiropas čempionāta dalībkomandu skaits no 16 palielināts līdz 20, vietu finālturnīrā garantēs katras grupas labākā vienība, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi