Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Atkal pārmaiņas Daugavas stadiona un tenisa centra Lielupe vadībā

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ceturtdien ir saņēmusi VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions un SIA Tenisa centrs Lielupe pagaidu valdes locekļa Gunta Zālīša iesniegumus par atkāpšanos no amata, aģentūru LETA informēja IZM.

Zālītis esot apliecinājis gatavību turpināt pildīt amata pienākumus vismaz mēnesi, kamēr netiks iecelts jauns valdes loceklis.

Lai nodrošinātu tiesību aktiem atbilstošu "Daugavas stadiona" un tenisa centra "Lielupe" pārvaldību un kapitālsabiedrību institūciju rīcībspēju, tuvākā mēneša laikā abās kapitālsabiedrībās plānots iecelt pagaidu valdes locekli, kurš atbilst šo amatu ieņemšanai nepieciešamajiem profesionalitātes un kompetences kritērijiem, uzsvēra ministrijā.

Vienlaikus IZM patlaban vērtē jautājumu par sporta nozares kapitālsabiedrību pārvaldību un pēc attiecīga izvērtējuma pabeigšanas tikšot lemts par valdes locekļa nominācijas procesa uzsākšanu un atklāta konkursa izsludināšanu.

Jau ziņots, ka aizvadītā gada martā no amata tika atcelts "Daugavas stadiona" un tenisa centra "Lielupe" valdes loceklis Elmārs Martinsons.

2019.gada martā notika abu institūciju ārkārtas dalībnieku sapulces, kurās kapitāla daļu turētāja pārstāvis - IZM valsts sekretāra vietnieks - Sporta departamenta direktors Edgars Severs pieņēma lēmumu atcelt no amata Martinsonu sakarā ar uzticības zaudēšanu.

Neuzticība Martinsonam kā kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" valdes loceklim izteikta saistībā ar identificētajiem trūkumiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansētā projekta "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" pārvaldībā.

Taču neuzticība Martinsonam kā tenisa centrs "Lielupe" valdes loceklim izteikta saistībā ar identificētajiem trūkumiem Valsts kontroles revīzijas "Ko iegūstam no 11,5 miljoniem eiro tenisā?" ieteikumu ieviešanas procesā, kā arī valdes novēloti uzsāktajiem pasākumiem iekšējās kontroles sistēmas pilnveidei, maksas pakalpojumu cenrāža aktualizēšanai, kā arī tenisa centra ilgtermiņa klientu un sadarbības partneru piesaistei, lai nodrošinātu sekmīgu un uz rezultātu vērstu tenisa centra darbību pēc rekonstrukcijas projekta 2. un 3.kārtas pabeigšanas.

Pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu, ar 2019.gada 11.martu par abu institūciju valdes locekli tika iecelts Zālītis, kurš atbilda šo amatu ieņemšanai nepieciešamajiem profesionalitātes un kompetences kritērijiem, norādīja IZM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi