Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Basketbols un krīze

Mazākais, ko labu var atrast krīzes apstākļos, ir pārmaiņas. Bija jau pierasts, ka mūsu basketbola dižkomandās spēlē dažādu tautību bērni. Situācija ir mainījusies, un nu jāiztiek galvenokārt ar to, kas audzis pašu mājās. Krīzes sakarā nācis modē pētīt, par cik gadiem kāda nozare ir atkritusi pagātnē.

Internetā uzdūros ziņai, ka Eiropā auto pārdošana atgriezusies 1993.gada līmenī. Ja caur šo prizmu skatām uz šodienas ASK komandu, tad jāteic, ka tās atkritiens ir garāks. Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, kad man bija gods spēlēt VEF komandā, nebija iespējams, ka komanda cīnās tikai ar sešu spēlētāju spēkiem un brīvas vietas paliek pat uz rezervistu soliņa. Ja nu ļauts pajokot par šo situāciju, tad viens no inovatīviem priekšlikumiem būtu — brīvo vietu uz soliņa izsolīt. Latvijā noteikti atrastos vīri ar nelielām basketbola iemaņām, toties biezāku naudas maku, kas vēlētos izmantot iespēju piemērīt slavenās komandas formas tērpu.Interesanti, cik tālu esam atgriezušies klubu budžetu ziņā? Daudz par šo tēmu publiskā telpā neizskan. Dzirdēts, ka Rīgas dome vairs neatbalstīšot to pašu ASK.Te nu atkal jādomā par latviešu neprasmi braukt pa ceļu, bet gan streipuļošanu no grāvja grāvī. Treknos gados deva riekšavām, nu nesanāk nemaz.Par komandu budžetiem runājot, jāpatur prātā, ka lielais basketbols (un sports vispār) Latvijā nav tieši saistīti ar ekonomiku. Citiem vārdiem, tas nav bizness. Tas nemazina basketbola nozīmi — pati spēle dod savu artavu nācijas veselībai un prestižam (ko nozīmē uzvarēt brāļus lietuviešus!). Dižkomandu uzturēšana ir kādas personas vai grupas pašapliecināšanās. Te nu patiesi katrs basketbolam atvēlētais lats rāda, cik dziļi vai sekli krīze ir mūs skārusi.Atgriežoties pie ASK, pavisam pārsteidzoši ir novājinātās komandas sportiskie panākumi. Skaists basketbols, entuziasms, kas liek aizmirst skarbo profesionāļu rutīnu un atcerēties laiku, kad basketbolistus vadīja "plika" ideja. Šeit īsti vietā vēl var pieminēt arī Dinamo veiksmīgo hokeju ar viduvējo budžetu.Secinājums: dzīvojam gana sarežģītā pasaulē, kuras virzību nenosaka sauss aprēķins, bet gan daudzu faktoru mijiedarbība. Un varbūt tieši mēģinājums primitivizēt pasauli ir solis pretī krīzēm, kuras mums uzglūn. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi