Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Burģa treneris Sirens: Spēles iznākumu noteica psiholoģiskā noturība

Pēc zaudējuma Londonas olimpisko spēļu galda tenisa turnīra otrajā kārtā, Matīss Burģis bija tik sarūgtināts, ka lūdza žurnālistus uzgaidīt. Kā saka – lai nepateiktu ko lieku. Viņa treneris Matiass Sirens atzina, ka Matīsam Londonā īsti neizdevās parādīt savu labāko sniegumu, jo savu darījusi nozīmīgo sacensību spriedze.

“Jābūt gatavam, jo neviens šādā turnīrā tev par brīvu neko nedos. Jāizcīna katrs punkts, un Matīss šodien nebija gatavs to izdarīt,” secināja zviedru speciālists.

Sirens norādīja, ka Burģa pretinieks krievs Aleksejs Smirnovs uzvarēja, jo bija psiholoģiski noturīgāks. Nekādus brīnumus viņš laukumā nerādīja – izdarīja tik, cik bija nepieciešams, lai uzvarētu. “ Viņš kontrolēja spēles gaitu, un mums nebija īsti, ar ko atbildēt. Slikti, ka Matīss tā zaudēja pirmos divus setus. Tas radīja papildu spriedzi, ar kuru tā arī netikām galā. Matīsam turpmāk ir svarīgi kļūt noturīgākam ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski. To var panākt tikai un vienīgi ar gadiem un augsta līmeņa spēlēm,” Sirens norādīja, ka Matīsam ikdienā derētu spēlēt augstākā līmenī, tāpēc jātiecas iekļūt Vācijas pirmajā bundeslīgā. 

Psiholoģiskais faktors šoreiz bijis noteicošais, taču arī Matīsa emocionalitāte varēja nostrādāt par labu Latvijas sportistam. “Dažkārta jauniem spēlētājiem šīs emocijas un enerģija palīdz, taču Matīsam to šoreiz neizdevās likt lietā. Vajadzēja uzvarēt dažus svarīgus punktus, varbūt setu, un tad jau cīņas gaita varēja pagriezties pavisam citādi. Pēdējais sets izdevās vislabāk, un tur arī sāka nedaudz veikties – bija pāris veiksmīgu punktu.” 

Treneris pirms turnīra cerējis, ka Matīss parādīs vismaz tādu sniegumu kā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Katarā, kur viņš demonstrējis savu līdz šim labāko spēli. Diemžēl Londonā viņš no šī līmeņa atpalicis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi