Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Gulbis uzvar Šardī, Barselonas turnīra 1/8 finālā ceturtdien spēlēs ar Ramosu

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis trešdien pārvarēja Barselonas ATP 500 turnīra otro kārtu. Iekļūšanu  astotdaļfinālā viņam nodrošināja panākums pār francūzi Žeremī Šardī - 6:3 un 6:2.

Gulbja pretinieks trešajā kārtā būs pasaules 161.rakete Alberts Ramoss-Vinjolass no Spānijas, kurš negaidīti pārspēja vienu no turnīra galvenajiem favorītiem čīlieti Fernando Gonsalesu, kas turnīrā bija izlikts ar ceturto numuru, bet pasaules rangā atrodas 12.pozīcijā – 6:4, 6:7, 6:3.

Gulbja un Ramosa cīņa paredzēta ceturtdien ap plkst.16 pēc Latvijas laika. Spēles Barselonas kortos sāksies plkst.11.30, Latvijas un Spānijas tenisistu duelis sacensību programmā pirmajā kortā iekļauts kā ceturtais.

Spēles pirmā puse pret Šardī aizritēja līdzvērtīgā cīņā, bet rezultāts auga punkts punktā. Pirmais būtiskais pavērsiens notika atotajā geimā, kurā Gulbim izdevās gūt punktu pie Šardī serves. Nākamajā geimā Gulbis ātri vien ieguva pārsvaru un pielika setam punktu - 6:3.

Otro setu Gulbis iesāka iespaidīgi, divas reizes gūstot punktu pie pretinieka serves un izvirzoties vadībā ar 4:0. Tikai piektajā geimā Šardī tika pie pirmā punkta. Nākamajā Gulbis servēja, taču francūzim izdevās uzvarēt trīs bumbas izspēlēs pēc kārtas. Gulbim gan izdevās atspēlēties, un tomēr francūzis bija veiksmīgāks. Satraukumam nebija pamata, jo jau nākamajā geimā Gulbis atbildēja ar to pašu. Pēc tam Gulbim atlika tikai uzvarēt izspēlēs pie savas serves un uzvara bija rokā - 6:2.

Gulbis uzvarēja vienas stundas un 19 minūšu laikā.

Šardī (23) un Gulbis (21) ieņem līdzīgas pozīcijas ATP pasaules ranga tabulā: francūzis šonedēļ atrodas 46.pozīcijā, bet Gulbis ir par divām vietām augstāk.

Šī bija abu tenisistu otrā tikšanās. Pirmā notika pagājušajā gadā turnīrā Sanktpēterburgā, kur Gulbis bija pārāks ar 7:6(7) un 6:3. 

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Gulbis ir garantējis sev 45 reitinga punktus un 19 000 eiro prēmiju.

Turnīra prēmiju fonds ir 1,55 miljoni eiro.

(papildināta ar astotdaļfināla spēles laiku)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi