Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ītons sasniedz jaunu pasaules rekordu septiņcīņā, 60 metros triumfē skandalozais Getlins

Amerikāņu daudzcīņnieks Eštons Ītons sestdien Turcijā pasaules čempionātā (PČ) vieglatlētikā telpās laboja pasaules rekordu septiņcīņā.

Ītons savāca 6645 punktus, iepriekšējo pasaules rekordu, kas arī piederēja viņam, labojot par 77 punktiem. Jau pirms pēdējās disciplīnas 1000 metru skrējiena Ītons praktiski bija nodrošinājis čempiona titulu, taču distanci veicot ar jaunu sacensību rekordu - divās minūtēs un 32,77 sekundēs, viņš spēja uzstādīt arī jaunu pasaules rekordu.

Bez 40 000 ASV dolāru prēmijas par uzvaru, Ītons saņems arī 50 000 ASV dolāru par pasaules rekordu.

Sudraba medaļu izcīnīja Oleksijs Kasjanovs no Ukrainas (6071 punkti), bet bronza tika Artjomam Lukjaņenko no Krievijas (5969).

Jau ziņots, ka piektdien pasaules rekordu pieccīņā sievietēm laboja Ukrainas sportiste Natālija Dobrinska.

Vēl sestdien pasaules čempiona titulu kārtslēkšanā vīriešiem ar sezonas labāko rezultātu pasaulē 5,95 metri izcīnīja Reno Lavilenē no Francijas, trīssoļlēkšanā sievietēm triumfēja Žamilē Aldama no Lielbritānijas ar 14,82 metrus tālu lēcienu.

1500 metru skrējienā sievietēm uzvarēja Genzebe Dibaba no Etiopijas (4:05,78), lodes grūšanā sievietēm zelta medaļu ar jaunu kontinenta rekordu ieguva jaunzēlandiete Valērija Adamsa (20,54), bet 400 metru skrējienā uzvarēja amerikāniete Sanja Ričardsa-Rosa (50,79).

Vīriešiem 1500 metru skrējienā nepārspēts palika Abdalāti Iguiders no Marokas (3:45,21).

60 metru sprintā vīriešiem uzvarēja savulaik par dopinga lietošanu uz diviem gadiem diskvalificētais 2004. gada olimpiskais čempions 100 metru sprintā Džastins Getlins no ASV, kurš finišēja pēc 6,46 sekundēm. Getlinam tas bija otrais pasaules čempiona tituls telpās, jo pirmo viņš guva 2003. gadā Birmingemā. Sudrabu izcīnīja Nesta Kārters no Jamaikas, kurš atpalika par 0,08 sekundēm, bet bronza tika Dveinam Čembersam no Lielbritānijas ar rezultātu 6,60 sekundes.

60 metru barjersprintā sievietēm zeltu ieguva Sallija Pīrsone no Austrālijas, kuras rezultāts 7,73 sekundes ir šogad labākais pasaulē. 400 metru skrējienā vīriešiem nepārspēts palika Nerji Brenešs no Kostarikas, kurš finišējot pēc 45,11 sekundēm, laboja sacensību rekordu. Tāllēkšanā vīriešiem sīvā cīņā uzvarēja Mauro Vinisiuss da Silva, kura rezultāts bija tāds pats kā sudraba ieguvējam Henrijam Freijnam no Austrālijas. Bronzu ieguva krievs Aleksandrs Meņkovs, kurš lēca tikai par vienu centimetru tuvāk (8,22).

Augstlēkšanā sievietēm uzvaru, pārvarot 1,98 metru augstumā novietotu latiņu,izcīnīja Čantē Lova no ASV, bet sudraba medaļas ieguva uzreiz trīs sportistes - Antonjeta di Martino no Itālijas, Anna Čičerova no Krievijas un Ebba Jungmarka no Zviedrijas, kuras veica vienādu lēcienu skaitu un sacensības beidza ar pārlēktiem 1,95 metriem.

Jau ziņots, ka Latvijas sportistes Aiga Grabuste un Lauma Grīva tāllēkšanas kvalifikācijā astoņu finālistu skaitā neiekļuva. Grabuste palika 18. vietā, bet Grīva bija vienīgā no 20 dalībniecēm, kurai netika ieskaitīts neviens no trīs mēģinājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi