Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Izraēla apstiprina arī Hamās militārā līdera nāvi

Vakar– dienā, kad Irānā valsts augstākā reliģiskā līdera ājatollas Alī Hāmeneī vadībā tūkstoši cilvēku piedalījās raķetes triecienā nogalinātā palestīniešu islāmistu grupējuma Hamās politiskā līdera Ismaila Hanijas bēru pasākumā, – Izraēlas Aizsardzības spēki paziņoja, ka ir guvuši apstiprinājumu tam, ka 13. jūlija gaisa triecienā Gazas joslā izdevies nogalināt arī Hamās militārā spārna vadītāju Mohammedu Deifu, vēsta Al Jazeera.

Pēc trieciena, kurā, pēc palestīniešu teiktā, dzīvību zaudēja 90 cilvēku, Hamās paziņoja, ka M. Deifs neesot bijis starp bojāgājušajiem. Izraēla apgalvo, ka M. Deifs bijis viens no atbildīgajiem par 7. oktobrī notikušā islāmistu kaujinieku iebrukuma Izraēlā plānošanu, ziņo BBC. Tajā dzīvību zaudēja ap 1200 cilvēku. Izraēla arī apsūdzējusi M. Deifu par sprādzienu plānošanu un organizēšanu autobusos, kas nogalināja desmitiem Izraēlas iedzīvotāju 1996. gadā, kā arī saistību ar trīs Izraēlas karavīru sagūstīšanu un nogalināšanu deviņdesmito gadu vidū. M. Deifs esot arī palīdzējis izplānot tuneļu izbūvi, kas ļāva Hamās kaujiniekiem iekļūt Izraēlā no Gazas.

Trešdien Irānā bija pirmā no trim pēc I. Hanijas nogalināšanas izsludinātajām sēru dienām. Pēc A. Hāmeneī vadītajām atvadu lūgšanām, I. Hanijas mirstīgās atliekas tika nogādātas Katarā, kur šodien paredzēta viņa apglabāšana. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi