Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jaunajā ziemas sporta sezonā Silovs startēs tikai ātrslidošanā

Jaunā ziemas sporta sezona Latvijas slidotājam Haraldam Silovam būs izšķiroša, jo tajā viņš startēs tikai ātrslidošanas sacensībās, lai saprastu, kur viņam ir lielākas perspektīvas, un salīdzinātu ar šorttreku, kurā viņš startēja līdz šim, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Ātrslidošanas federācijas (LĀF) prezidents, arī sportista tēvs Edvīns Silovs.

2010. gadā Vankūverā Silovs jaunākais iekļuva ziemas olimpisko spēļu vēsturē ar to, ka vienā dienā startēja sacensībās divos principiāli dažādos sporta veidos, kuros jāslido, – ātrslidošanā un šorttrekā. 13. februārī viņš piedalījās gan sacensībās 1500 metru distancē šorttrekā, gan 5000 metru distancē ātrslidošanā. Viņš kļuva gan par vienīgo, kas vienās olimpiskajās spēlēs startējis abos šajos sporta veidos, gan par vienīgo, kas vienā dienā startējis divos sporta veidos.

"Šī sezona Haraldam būs izšķiroša, jo viņš vēlas saprast, kurā sporta veidā – ātrslidošanā vai šorttrekā – viņam būs lielāka perspektīva, gatavojoties 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm," sacīja Silova vecākais. "Tāpēc viņš šajā sezonā startēs tikai ātrslidošanā."

25 gadus vecais Haralds dzīvos īpaši izveidotā internātā Austrijas pilsētā Incelē, kur pulcējušies sportisti, kas nav no ātrslidošanas lielvalstīm un kam sagādāti labi apstākļi treniņiem. Galvenais treneris šajā internātā ir viens no visu laiku izcilākajiem pasaules ātrslidotājiem olimpiskās sudraba medaļas īpašnieks, astoņkārtējs pasaules čempions kanādietis Džeremijs Vozerspūns.

Pasaules kausa posmos Haralds skries garākās distances – 1500 un 5000 metru. Pirmais posms no 18. līdz 20. novembrim notiks Krievijas pilsētā Čeļabinskā, otrais – Astanā (Kazahstānā), trešais – Hērenvēnā (Nīderlandē). 

"Ir mērķis labi startēt Eiropas čempionātā, kas daudzcīņās notiks janvāra sākumā Budapeštā. Iekļūšana starp pirmajiem 14 dotu iespēju startēt arī pasaules čempionātā daudzcīņās, kas februārī būs Maskavā, bet pasaules čempionātā atsevišķās distancēs, kas martā būs Hērenvēnā, viņam sasniegtie rezultāti jau ļauj startēt," teica LĀF prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi