Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jaunu domu!

Futbola federācijas svaigajos gaiteņos Rīgas Olimpiskajā sporta centrā klīstot LMT prezidenta Jura Bindes vārdi, ka futbols Latvijā spēlēts pat kara laikā.

LFF darboņiem gan nevajadzētu aizrauties ar plaukstu sišanu par šiem vārdiem. Mūslaikos aktuāls ir jautājums — kādā kvalitātē spēsim piedāvāt futbolu un visu, kas ap to?

No federācijas puses daži soļi pareizajā virzienā tiek sperti. Jauns kvalitātes mākslīgais laukums uzklāts Rīgas Olimpiskajā sporta centrā (cerams, futbolam, nevis izstādēm). Tiek veidota spēlētāju datubāze, plānotas spēļu translācijas internetā, paredzēta bezmaksas ieeja bērniem līdz 14 gadu vecumam un Nordea futbola kredītkartes lietotājiem.

Tomēr LFF jāturpina domāt par futbola "pievienoto vērtību", jo šajos laikos maciņš visiem kļūst plānāks, konkurence — asāka un medusmēnesis ar Virslīgas sponsoru LMT reiz var beigties. Darba kvalitātē vēl ir kur augt!

Jācer, ka no dažiem gaiteņiem tiks izskausti pēdējie vīrusi. Piemēram, lai netiktu sacīts viens, bet darīts kas cits. Lai neērtie jautājumi netiktu novirzīti malā, bet gan risināti. Lai netiktu pievērtas acis, kad futbolā notiek acīmredzamas nelietības.

Daugavpils klubu apvienošanās, Olimps/RFS "novecošana" (sastāvā vairāki izlases līmeņa futbolisti), Skonto atjaunināšanās, Rīgas Daugavas ambīcijas — tas viss un ne tikai tas sola interesantu sezonu. Klubu maciņi kļuvuši plānāki, tāpēc ārzemniekus biežāk aizstās vietējie. Puikām izdevība sevi apliecināt tiešām laba.

Ja plāni nopietni, mērķi nedrīkst aprobežoties ar spēlēšanu Ventspilī, Liepājā un Rīgā... Pavisam svaiga pieredze rāda, ka futbols nebeidzas arī Madridē, Romā vai Lionā.

Klubiem jābūt korektiem. Pat ja LFF licencētāji to neprasa, būtu tikai godīgi noguldīt bankas kontā kaut minimālo aldziņu ikvienam spēlētājam un visai sezonai, nevis paļauties uz "Villeruša solīšanas sindromu". Arī grūtākos laikos nedrīkst aizmirst par sava tēla kopšanu — mājaslapa internetā, salabots mikrofons stadionā, vairāk nekā viens protokols žurnālistiem, sastāva lapiņas skatītājiem. Ja var amatieri, jāvar arī Virslīgas klubiem!

Skatītājiem novēlēšu pacietību. Arī pieticīgo stadionu krēsliem var saskatīt zelta maliņu. Arī LMT Virslīgā ir skatāmas, rezultatīvas un spraigas spēles. Neaprobežojieties ar vienu spēli sezonā! Nedodiet priekšroku TV, kas nozog virkni skaistu epizožu un emociju. Nāciet biežāk, un būs ko redzēt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi