Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kokainis: Stipro skrējiens ir iespēja draudzīgā pasākumā izaicināt gan konkurentus, gan partnerus

Tiem, kuri 4.maija brīvdienu vēlas veltīt sevis pārbaudīšanai un kārtīgai devai adrenalīna, būs laipni gaidīti kinopilsētā Cinevilla, jo tieši tur, jau otro gadu pēc kārtas, ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts piedalīties Stipro skrējienā. Par Stipro skrējienu stāsta biedrības Par stipru Latviju valdes  priekšsēdētājs Juris Kokainis.
Kā radās ideja par šādu pasākumu?

Ideja radās kādam no maniem kolēģiem, tomēr jāatzīst, ka nosaukt to par pilnīgi oriģinālu mēs nevaram – par slavenākajām un reizē grūtākajām pasaulē līdzīga veida sacensībām tiek uzskatītas Tough guy Competitions Anglijā un tajās regulāri piedalās ap 5000 trako no visas pasaules. Mūsu rīkotās sacensības ir vienīgās šāda veida sacensības Austrumeiropā un notiek tikai 4.reizi, tāpēc gan organizatoriskās pieredzes, gan trases sarežģītības ziņā mums ir vēl daudz ko mācīties. Kopējā skrējiena maršruts šogad būs 7 kilometri, un tajā būs izvietoti 40 visdažādākās sarežģītības šķēršļi.

Vai sacensībās var piedalīties ikviens interesents?

Jā, protams. Vienīgais ierobežojums – jābūt sasniegušam 18 gadu vecumu. Sacensībās būs vīriešu, sieviešu un komandu grupas. Komandu grupā jābūt 4 cilvēkiem, no kuriem vismaz vienai jābūt dāmai. Īpaši aicinām startam komandu vērtējumā pieteikties pašvaldību, uzņēmumu, augstskolu komandas, jo arī šādā – netradicionālā veidā, Latvijai ir iespēja parādīt, ka pie mums dzīvo ne tikai stipri un mērķtiecīgi cilvēki, bet stipras ir arī mūsu pašvaldības un uzņēmumi. Tā ir lieliska iespēja draudzīgā un atraktīvā pasākumā izaicināt gan savus konkurentus, gan partnerus. 

Ja Jums jautātu pāris vārdos noraksturot šīs sacensības – kas būtu tās galvenās atšķirības no citām sacensībām, kas regulāri notiek Latvijā? 

Šīs, iespējams, ir vienīgās sacensības, kurās dalībnieku galvenā motivācija nav uzvarēt, bet piedalīties. Atmosfēra, kas valda pašās sacensībās un līdzjutēju atbalsts ir ārkārtīgi sirsnīgs, dalībnieki viens otram palīdz pārvarēt šķēršļus, tie viens otru pastumj, paceļ un uzmundrina. Jāatzīmē, ka pasākums ir arī ļoti jautrs un ja tā var teikt ķēpīgs – nereti pēc pieveiktās distances, dalībnieki savus apavus mēdz uzreiz izmest, jo tie ir tik netīri un saplēsti, ka tādus nav jēga vest mājās. Tīrās un sausās drēbēs neviens līdz šim distanci nav pievarējis. Protams, pasākuma organizētāji visus dalībniekus pēc sacensībām nodrošina ar dušām un ģērbtuvēm. Par nelielu samaksu dalībnieki varēs izmantot arī pirtis un āra ūdens kublus.

Ko bez līdzjušanas var darīt dalībnieku līdzbraucēji un pavadītāji?
Cinevilla attīstās visu cauru gadu. Arī pasākuma dienā darbosies visi paviljoni, varēs iepazīties ar latviešu kino vēsturi, klātienē novērtēt vietas, kurās tika filmētas labi zināmās filmas Rīgas sargi, Rūdolfa mantojums un citas. Tāpat darbosies vairāki ēdināšanas uzņēmumi un viesnīca. Starp citu, Stipro skrējiena sagatavotā trase pēc sacensībām netiks nojaukta, bet turpmāk to ikviens Latvijas uzņēmums vai organizācija varēs izmantot savu sporta spēļu un komandas saliedēšanas pasākumu rīkošanai. Blakus esošajās pļavās tiks izveidoti futbola, basketbola, volejbola laukumi un Cinevilla infrastruktūra atļauj organizēt šādus lielāka un mazāka apjoma pasākumus. 

Top komentāri

urbīc
u
viens no šķēršļiem varētu būt bedre ar cūku vircu, kas to pārvar, iegūst papildus punktus
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi