Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Krīzes gada čempioni

Finālsērijā var nejauši zaudēt, taču nevar nejauši uzvarēt, tāpēc būtu pilnīgi nelietderīgi apšaubīt BK Ventspils uzvaras likumsakarību. Jo vairāk tāpēc, ka panākums patiesi pelnīts ar profesionāli veiktu darbu kā laukumā, tā arī ārpus tā.Pērnvasar, tikuši galā ar morālajām paģirām, ko radīja sāpīgā šķiršanās no septiņus gadus lolotā Latvijas vīriešu basketbola galvaspilsētas goda, ventspilnieki spēja konstruktīvi izvērtēt situāciju un izvēlēties savām iespējām piemērotāko risinājumu.

Proti, neskrieties ar Rīgas lielklubiem naudas tēriņu ziņā, bet komandas izaugsmi saistīt ar jauniešu progresu.Tāda pieeja rudenī BK Ventspils sagādāja gan dažu negaidītu uzvaru, gan neitrālās publikas simpātijas. Turklāt sezonas gaitā izrādījās, ka finansiālā pieticība patiesībā bijusi ekonomiska tālredzība. Jo aukstā krīzes ziema nosaldēja Rīgas komandu varenības ilūziju asnus, un BK Ventspils atkal kļuva par saimnieciski stabilāko Latvijas klubu. Ar visām no tā izrietošajām priekšrocībām.Neteikšu, ka kopš šādas statusa maiņas visi BK Ventspils soļi būtu pelnījuši aplausus. Sajutuši "lielās zivs" — valsts čempionu titula — tuvumu, ventspilnieki no jauna padevās kārdinājumam kausu "pirkt" ar rūdītu leģionāru spēkiem, nevis deva iespēju savējiem iziet cauri izslēgšanas spēļu ellītei ar pilnas atbildības nastu plecos. Sportiski mērķtiecīgs, tomēr ētiski ne visai glīts bija gājiens ar Daira Bertāna atvilšanu potenciāli bīstamākajiem konkurentiem. Sezonas beigās radās iespaids, ka rudenī necerētais zelts nu jau kļuvis par obligātu prasību, radot atbilstošu spriedzi.Šo un vēl citu apstākļu kopums finālsēriju pastiepa līdz deviņus gadus nepiedzīvotajai septītajai spēlei, kura varēja beigties arī citādi. Taču kauss BK Ventspils rokās pēc tās izskatījās gana loģiski, atstājot patīkamu pēcgaršu visai sezonai. Gan par jaunā saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka progresu, gan basketbolista labākos gadus tikko sasniegušā Mareka Jureviča meistarībā uz priekšu sperto soli, gan Ronalda Zaķa unikālā talanta neiesūnošanu.Barons/LMT finālsērijā pārspēja pats sevi, tomēr sezonas bilance iznākusi pelēcīga. Kaut gan pērn ap šo laiku kluba vadība vīpsnāja par krīzes prognozēm, praktiskā rīcība liecināja par taupības režīma ieslēgšanu sezona gaitā. Nestabilitāte idejās un varēšanā atsaucās uz komlektāciju — Barona/LMT formas tērpu uzvilka vairāk nekā 20 spēlētāju. Nav brīnums, ka tika piedzīvotas neveiksmes abās starptautiskajās kampaņās un arī Latvijā sezonas pēdējā mēnesī neizdevās pavisam sasmelt iepriekš izlaistīto ūdeni. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi