Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas deju pāri izcīna vietas labāko sešiniekā starptautiskās sacensībās Lietuvā

Latvijas sporta deju pāri nedēļas nogalē Kauņā notikušajās tradicionālajās starptautiskajās sacensībās „Dzintara pāris”, kas vienlaikus bija arī Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīrs, iekļuvuši finālos. Pieaugušo grupā Standartdejās (ST dejas) 62 pāru konkurencē Andrejs Rogovenko/Anna Vorončuka izcīnīja sesto vietu, bet jauniešiem ST dejās Vadims Kuzņecovs/Anna Priediņa 37 pāru vidū bija piektie, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Maija pirmajā pusē allaž vairāki vadošie Latvijas sporta deju pāri dodas uz 240 km attālo Lietuvas otro lielāko pilsētu Kauņu, kur jau 48. reizi notika pazīstamās starptautiskās sporta deju sacensības „Dzintara pāris”. Šis deju turnīrs, kuru organizē labi zināmie lietuviešu deju treneri Česlovas un Jurate Norvaiši tradicionāli notika leģendārajā basketbola kluba „Žalgiris” arēnā. Šogad Kauņā bija ieradušies vairāk nekā 800 deju pāru no 15 valstīm.Pieaugušo grupā ST dejās, kur piedalījās 62 deju pāri, no mūsējiem tikai Latvijas čempioniem Andrejam Rogovenko un Annai Vorončuka izdevās iekļūt fināla sešiniekā. Kaut arī finālā viņi iekļuva ar stabili trešo labāko rezultātu, tomēr beigās nācās samierināties ar sesto vietu, jo rezultātu „uz leju pavilka” četru Latvijas kaimiņvalstu tiesneši, kas mūsu pārim lika sestās vietas, kamēr tiesneši no Somijas, Vācijas, Dānijas pāri ierindoja otrajā, trešajā un pat pirmajā vietā atsevišķās dejās. Latvijas vicečempioni Edgars Līnis un Elīza Ancāne šoreiz ierindojoties pusfināla beigās -12.vietā. Tikai divi punkti līdz pusfinālam pietrūka Kārlim Treijam/Anastasijai Krivošejevai, kuriem 14.vieta, bet tūdaļ aiz viņiem vēl divi Latvijas dueti – Krists Čiapas/Anna Andreičuka un Ilmārs Ozols/Santa Dmitrijeva. Par uzvarētājiem kļuva pasaules reitinga vienpadsmitais pāris Evaldas Sodeika un Ieva Zukauskaite no Lietuvas, aiz sevis atstājot divus Krievijas duetus. Jauniešu grupā (16-18.g.) WDSF reitingā ST dejās ļoti spēcīgajā konkurencē Eiropas čempionāta 11.vietas ieguvēji Vadims Kuzņecovs un Anna Priediņa bija vienīgie mūsējie, kas tika finālā, izcīnot piekto vietu. Pārliecinoši uzvarēja mājinieki Dominikas Granskas/Kotrina Petrosiute, kuri pirms mēneša Spānijā triumfēja Eiropas čempionātā jauniešiem, aiz sevis atstājot Eiropas vicečempionus Alekseju Barkovu un Annu Grišenko no Krievijas.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi