Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas deju pārim pusfināls pasaules čempionātā jauniešiem standartdejās

Sestdien Rumānijas pilsētā Brasovā notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem (16-18 g.) standarta (ST) deju programmā 56 pāru konkurencē Vadims Kuzņecovs un Anna Priediņa izcīnīja 12.vietu, bet otrs pāris Iļja Davidovs ar Katrīnu Kori Klaperi palika 33.vietā. Lietuvas pārim un šā gada Eiropas čempioniem Dominikam Granskam un Kotrinei Petrosiutei tika sudraba medaļas, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pēdējos divus gadus pasaules čempionātā jauniešiem ST dejās Latvija ir bijusi finālā (2011.gadā Valtam Liepniekam/Inesei Zariņai 5.vieta, bet 2012.gadā Kristam Čiapasam/Annai Andreičukai 4.vieta – aut.piez.), taču šogad uz tāda paša panākuma atkārtošanos bija grūti cerēt. Vadims Kuzņecovs un Anna Priediņa pirms pusgada Eiropas čempionātā ierindojās 11.vietā, un faktiski tajā pašā konkurencē pasaules čempionātā varēja mēģināt tikt par kādu vietu augstāk. Mūsu valsts čempioni jauniešiem kā pēdējie iekļuva pusfināla divpadsmitniekā un beigās arī ierindojās divpadsmitajā vietā. Tikai viens punkts viņiem pietrūka līdz desmitajai vietai. Neskatoties uz to, ka tika pārtraukta iepriekšēju divu gadu tradīcija ar Latviju finālā, tomēr Vadima un Annas 12.vietu var uzskatīt par samērā labu rezultātu. Turklāt pāra rādītais sniegums nebūt neatbilda pēdējai vietai pusfinālā. Diemžēl, otrajam Latvijas pārim Iļjam Davidovam un Katrīnai Korai Klaperei čempionāts izvērtās neveiksmīgs un iegūtā 33.vieta ir divas reizes zemāk nekā viņu uzrādītais rezultāts Eiropas čempionātā martā. 

Savukārt, Lietuvai un Igaunijai izdevās nostartēt labāk nekā mūsējiem, jo abas kaimiņvalstis bija pārstāvētas fināla sešiniekā, turklāt, Igaunija ar abiem pāriem (pirmo reizi vēsturē ziemeļu kaimiņiem abi pāri tika finālā – aut.piez.). Šī gada Eiropas čempioniem Dominikam Granskam un Kotrinei Petrosiutei nedaudz pietrūka, lai atkārotu kontinenta čempionātā izcīnīto uzvaru un pēc 12 gadu pārtraukuma Lietuvai nodrošinātu zeltu pasaules čempionātā. Viņus apsteidza un par pasaules čempioniem kļuva mājinieku pāris Vlads Paslariu un Estcera Popa, kuri Eiropas čempionātā bija ceturtie. Līdz ar to mūsu dienvidu kaimiņi pērnā gada pasaules čempionāta bronzai šogad pievienoja sudrabu. Krievijai, kura jauniešu grupā bija dominējusi pēdējos septiņus gadus, šogad „tikai” bronza, ko izcīnīja kontinenta vicečempioni Aleksejs Barkovs un Anna Griščenko. Igaunijas čempioni un Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Madis Abels un Aleksandra Galkina palika tūdaļ aiz goda pjedestāla, bet otram igauņu pārim Sanderam Sepikam un Kari Kinkai piektā vieta. Pēdējiem tas ir ievērojams progress, jo pagājušajā gadā viņi bija tikai 23.vietā.

Līdz ar to jauniešu grupai šogad pasaules čempionāti gan ST dejās, gan latīņamerikas (LA) dejās ir aizvadīti, bet abu programmu apvienojumā jeb 10 dejās pasaules čempionāts vēl ir priekšā. Tas notiks 14.decembrī Rīgā, Ķīpsalas hallē, „Baltic Grand Prix 2013” sacensību ietvaros. Savukārt, šo sestdien, 28.septembrī, Austrijas galvaspilsētā Vīnē notiks Pasaules kauss LA dejās pieaugušo grupai, kur mūsu valsti pārstāvēs Marts Smolko un Viktorija Puhovika. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi