Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas handbolisti cer ar uzvaru sākt cīņu par tikšanu uz pasaules čempionātu

Robi sastāvā nav mazinājuši Latvijas handbolistu apņēmību ar uzvaru sākt cīņu par tikšanu uz pasaules čempionāta finālturnīru. Šonedēļ priekškvalifikācijas pirmajās divās cīņās ar Beļģiju jābūt pārākiem, lai saglabātu reālas cerības iekļūt nākamajā kārtā. Trešdien komandas spēlēs Kortijkā, svētdien atbildes cīņa Dobelē.

Melnkalne no favorīta pozīcijām sāks trīs komandu cīņu par vienīgo ceļazīmi uz nākamo kārtu. Latvijas un Beļģijas komandas vērtējamas kā līdzvērtīgas pretinieces. Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis gan uzsver, ka uzvarami ir abi konkurenti. Iepriekšējā kvalifikācijas ciklā gūta laba pieredze ar Eiropas elites komandām Vāciju, Austriju un Īslandi, un tā nu jāliek lietā cīņās par tikšanu uz pasaules čempionātu Spānijā.

Komandai spēlēs ar Beļģiju diemžēl nevarēs palīdzēt vairāki nozīmīgi spēlētāji, no kuriem jūtamākais varētu būt saspēles vadītāja Māra Veršakova trūkums. Dažādu iemeslu dēļ nespēlēs arī Andrejs Kuzmins, Ēriks Blūms, Artis Kurmēns un Armands Uščins. Pārējie Labanovska redzeslokā esošie spēlētāji ir ierindā.

Kā ierasts, Latvijas komandā problēmas rada īsais sagatavošanās posms pirms spēlēm, jo lielākajai daļai spēlētāju vēl nedēļas nogalē bija kārtējās cīņas klubu sastāvos. Vienīgais treniņš Rīgā notika pirmdien, bet jau otrdien komanda izlidoja uz Beļģiju. Pretinieki paguva pat pārbaudes spēlē pārspēt Luksemburgu (30:26). Šo cīņu klātienē vēroja arī Latvijas izlūki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi