Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas jauniešu sporta deju pārim 8.vieta Eiropas čempionātā Latīņamerikas dejās

Ukrainas pilsētā Sudakā notikušajā Eiropas čempionātā jauniešiem (16-18.g.) Latīņamerikas dejās Artūrs Voicehovičs un Anastasija Golubcova 52 pāru konkurencē izcīnīja 8.vietu, bet Natans Katkovskis un Jeļizaveta Manija ierindojās 18.vietā. Savukārt Eiropas kausā pieaugušajiem Latīņamerikas dejās Kristaps Kalva un Lesija Bogačova bija astoņpadsmitie, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Līgo priekšvakarā divi labākie Latvijas jauniešu pāri Latīņamerikas (LA) dejās bija devušies uz Ukrainas kūrortpilsētu Melnās jūras krastā Sudaku, lai startētu Eiropas čempionātā. Viņiem pievienojās arī K.Kalva/L.Bogačova, kuri pārstāvēja mūsu valsti Eiropas kausā LA dejās pieaugušo konkurencē.

Jauniešu grupā lielākas izredzes saistījās ar valsts čempioniem N.Katkovski/J.Maniju (sporta deju klubs „Vecrīga”), taču šoreiz viņu starts nebija pārliecinošs un nācās samierināties ar dalītu 18.vietu kopā ar Lietuvas čempioniem Sergeju Skripčenko/Mariju Kožuharu un vēl diviem citiem pāriem. Toties iepriecināja vicečempioni A.Voicehovičs/A.Golubcova  (sporta deju klubs „Dancers”), kas iekļuva pusfinālā un izcīnīja augsto astoto vietu, paliekot tūdaļ aiz fināla, kur kā pēdējie, izpelnoties tiesnešu labvēlību, tika mājinieku pāris. Artūrs ar Anastasiju bija labākie no baltiešiem un  pārtrauca pēdējos gados izveidojušos igauņu dominanci kontinenta čempionātos (kopš 2008.gada, kad tika atjaunots Eiropas čempionāts jauniešiem, tikai vienreiz (2009.gadā) līdz šim Latvija ir bijusi labākā, kad sudraba medaļas izcīnīja Vjačeslavs Višņakovs/Terēza Kižlo). Igaunijas čempioni un pagājušā gada Eiropas čempionāta 7.vietas ieguvēji Vladislavs Tammi/Diana Gavrilova arī šoreiz iekļuva pusfinālā, bet palika pēdējā 13.vietā. Pārliecinošu uzvaru finālā nodrošināja Ņikita Pavlovs un Darja Paļijeva no Krievijas, aiz sevis otrajā vietā atstājot savus tautiešus, bet bronzas godalgas tika Rumānijas pārim.

Eiropas kausā, kur no katras valsts piedalās viens pāris, Latviju pārstāvēja čempionāta bronzas medaļas ieguvēji K.Kalva/L.Bogačova (sporta deju klubs„Vecrīga”), kuri 26 pāru konkurencē  iekļuva otrajā kārtā, bet ierindojās tikai 18.vietā. Mūsējie, iespējams, varēja būt tuvāk pusfināla divpadsmitniekam, taču pēc labi nodejotās pirmās kārtas pietrūka nieka viens punkts (un, iespējams, pietrūka tieši pirmajā dejā Samba neieliktais punkts no Igaunijas tiesneses, kas mūsu pāri virzīja tālāk pārējās četrās dejās no piecām – aut. piez.), lai uzreiz tiktu ceturtdaļfinālā un izvairītos no „cerību kārtas” jeb pārdejošanas, kur par pārējām vietām ceturtdaļfinālā cīnījās uzreiz tālāk netikušie pāri. Piedalīšanās pārdejošanā parasti atstāj iespaidu uz tiesnešu vērtējumu nākošajā kārtā un samazina pāra izredzes pārvarēt nākamo kārtu.

Par Eiropas kausa ieguvējiem kļuva mājinieki, pagājušā gada Ukrainas čempioni Artjoms Lazerevs/Jekatarina Isakoviča, kuri ļoti līdzīgā cīņā pārspēja Krievijas piekto pāri Andreju Kisiļevu un Anastasiju Balajevu, bet trešo vietu izcīnīja Slovēnijas čempioni Miha Vodičars un Nadja Bičkova, kuri pirms divām nedēļām kļuva par Eiropas čempionāta sudraba medaļu ieguvējiem 10 deju programmā.

Arī pērn K.Kalva/L.Bogačova piedalījās Eiropas kausā LA dejās, kur palika ārpus pusfināla, bet bija nedaudz augstāk – 14.vietā. Kaut arī pāris reizes pēdējos gadus nav bijušas augstas vietas, tomēr Latvija pēdējā desmitgadē par labiem rezultātiem kontinenta kausā LA dejās nevar sūdzēties, jo kopš 2003.gada mūsu valsts četras reizes ir bijusi pārstāvēta finālos – 2011.gadā Vjačeslavam Višņakovam/Terēzai Kižlo 3.vieta, 2009.gadā Jevgēņijam Suvorovam/Andrea Zeļenkovai 4.vieta, 2004.gadā Ojāram Bācim/ Santai Lodiņai 4.vieta, 2003.gadā Vitālijam Poļikarpovam/Agitai Baranovskai 5.vieta. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi