Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas pārim 20.vieta PČ Latīņamerikas dejās

Sestdien Maskavā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās jauniešu grupā (16-18 g.) labāko rezultātu no abiem Latvijas pāriem uzrādīja Natans Katkovskis ar Jeļizavetu Maniju, kuri 68 pāru konkurencē iekļuva ceturtdaļfinālā un ierindojās 20.vietā, bet Karls Aņiščenko un Estere Klapere ieņēma 27.vietu, stāsta Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Par pasaules čempioniem otro gadu pēc kārtas kļuva Ņikita Pavlovs un Darja Paļijeva no Krievijas, aiz sevis atstājot otro Krievijas pāri un rumāņus.

Iepriekšējo divu gadu pasaules čempionāti jauniešu grupai LA dejās bija notikuši Ķīnā, bet šoreiz jauniešiem nebija jāmēro garais ceļš uz tālajiem austrumiem, jo šogad pasaules čempionāts norisinājās 850 km attālajā Krievijas galvaspilsētā Maskavā. Pagājušajā gadā Natans Katkovskis un Jeļizaveta Manija bija piecpadsmitie, bet šogad pēc Eiropas čempionātā iegūtās 8.vietas viņi cerēja uz pusfināla divpadsmitnieku arī pasaules čempionātā. Taču Pasaules čempionātā vairs nebija tik veiksmīgi apstākļi kā Eiropā un arī daži spēcīgi pāri bija nākuši klāt, tāpēc Natanam ar Jeļizavetu nācās samierināties ar 20.vietu. Neskatoties uz to, viņiem salīdzinoši maz pietrūka līdz pusfinālam. Natans un Jeļizaveta spēcīgajā konkurencē sasniedza labāko rezultātu no baltiešiem, jo labākais lietuviešu pāris bija 25., bet igauņu 30.vietā. Latvijas otrajam pārim Karlam Aņiščenko un Esterei Klaperei, kuriem pirms nedēļas izdevās izcīnīt uzvaru Ziemeļeiropas čempionātā un apdejot Katvkovski un Maniju, līdz ceturtdaļfinālam pietrūka tikai viens punkts un viņi ieņēma 27.vietu. Līdzīgi Karlam un Esterei izgāja arī Eiropas čempionātā, tikai tad viņi palika uzreiz aiz pusfināla.

Finālā īstas spēkošanās gan par uzvaru, gan par pirmo trijnieku izpalika, jo katrs godalgotās vietas ieguvējs bija stabili savā pozīcijā. Atkārtojot pagājušā gada panākumu, par uzvarētājiem kļuva galvenie favorīti Ņikita Pavlovs un Darja Paļijeva no Krievijas. Sudraba godalgas tika Leonīdam Tiškinam un Jekaterinai Šaranovai, nodrošinot mājiniekiem dubultuzvaru, bet bronzas medaļas izcīnīja Rumānijas pāris Aleksandru Mikulesku un Andra Pakurara. Vienīgais fināla sešinieka pāris, kas nepārstāvēja austrumu bloku, bija sesto vietu ieguvušie itāļi Salvatore Termini un Frederika Cilari, kuri kontinenta čempionātā bija devītajā vietā. No neeiropiešiem čempionātā piedalījās austrālieši, japāņi, ķīnieši, amerikāņi un kanādieši, no kuriem visaugstāk tika Ķīnas pāris, kuri ieņēma 13.vietu.

Tikmēr turpat Maskavā notikušajās Pasaules sporta deju federācijas Grand Slam sacensībās LA dejās 7.vietu 282 pāru konkurencē izcīnīja Marts Smolko un Viktorija Puhovika. Par uzvarētājiem kļuva pasaules reitinga līderi Armēns Caturians un Svetlana Godino no Krievijas, bet sestdien par pasaules čempioniem jauniešiem kļuvušie Pavlovs ar Paļijevu ieņēma 9.vietu.

Šo piektdien, 31.oktobrī, Arēnā Rīga jauniešu grupas dejotājiem, tāpat kā arī pieaugušajiem notiks pasaules čempionāts 10 deju programmā (5 Standartdejas un 5 Latīņamerikas dejas).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi