Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvijas regbisti Eiropas Nāciju kausa mājas spēles aizvadīs Valmierā un Jelgavā

12. oktobrī Valmierā pret Serbiju un 26. oktobrī Jelgavā pret Andoru Latvijas valstsvienība aizvadīs rudens cikla spēles Eiropas Nāciju kausa (ENK) 2B divīzijā, informē Latvijas Regbija federācija.

Nedēļas nogalē Ķeizarmežā paredzēti pirmie divi treniņi, bet līdz pirmajai spēlei būs vēl divi treniņi “Daugavas” stadionā Rīgā. Valmierā spēle pret serbiem notiks Jāņa Daliņa stadionā, bet Jelgavā pret andoriešiem pirmo reizi regbijs tiks spēlēts Zemgales Olimpiskā sporta centra stadionā. Abu maču sākums pulksten 15.

Latvijas izlase kopš neatkarības atjaunošanas Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā ir aizvadījusi divas spēles, vienā no tām izcīnot uzvaru pār spēcīgo Zviedrijas valstsvienību, kas tagad spēlē jau Eiropas Nāciju kausa 1B divīzijā. Savukārt Latvija savas spēles aizvada 2B divīzijā. Uzdevums ir pēc šo sacensību beigām (2014. gada pavasarī) ir atgriezties 2A divīzijā. Pagaidām Latvija ieņem otro vietu, kas garantē pārspēli par iekļūšanu 2A divīzijā.

2004. gada 23. oktobrī Latvija Valmierā aizvadīja pirmo spēli pret Zviedriju, piekāpjoties sīvā cīņā tikai ar 18:20. Toties 2005. gada rudenī, turpat Valmierā, Latvijas ovālās bumbas meistari revanšējās zviedriem ar 18:5. 2013. gada 12. oktobrī, kad spēle atkal notiks Valmierā, mūsu regbisti uzņems Serbijas valstsvienību, kurai pirmajā aplī izbraukumā diemžēl zaudēja ar 21:39. Tā būs abu komandu trešā savstarpējā spēkošanās. Vēl vienā reizē 2003. gada 3. maijā izbraukumā Belgradā Latvija uzvarēja 29:18.

Savukārt Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā 26. oktobrī regbijs tiks spēlēts pirmo reizi. Pretiniekos būs Andoras valstsvienība, kuru izbraukumā pirmajā aplī Latvija uzvarēja ar 22:11. Vēl kopš neatkarības atjaunošanas pret andoriešiem spēlēts 2006. gada 4. novembrī izbraukumā, kad izcīnīta uzvara ar 34:21, kā arī 2007. gada 24. novembrī, kad Rīgā, “Daugavas” stadionā uzvarēts ar 20:9.

Pēc pirmā apļa spēlēm, kurā katra komanda aizvadījusi pa četriem mačiem, vadībā ar 19 punktiem ir Izraēla. Seko Latvija ar 11, Dānija ar 7, Andora un Serbija ar 6 punktiem. ENK 2B uzvarētāja komanda iekļūs 2A divīzijā, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar 2A divīzijas priekšpēdējo komandu. Ar Izraēlu savā laukumā un Dāniju viesos būs jāspēlē 2014. gada pavasarī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi