Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas slēpojošie orientieristi ieradušies pasaules čempionāta norises vietā Kazahstānā

Latvijas izlase trīs cilvēku sastāvā ir ieradusies Kazahstānas pilsētā Riderā, kur no 5. līdz 10.martam notiks Pasaules čempionāts orientēšanās ar slēpēm. Sacensības sāksies ar sprinta distanci 5.martā. Latviju pārstāvēs Andris un Raivo Kivlenieki un Edgars Bričonoks, informē Latvijas Orientēšanās federācija.

Šoziem Latvijā notika Eiropas Čempionāts orientēšanās ar slēpēm, kurā Andris Kivlenieks izcīnīja augsto 16.vietu sprintā, savukārt stafetē tika iegūta 6.vieta, kas ar cerībām ļauj skatīties Pasaules čempionāta virzienā. Tomēr sezonas svarīgākās sacensības tiks aizvadītas tālu no mājām, Kazahstānā, kurā mūsu sportisti ieradās jau svētdien. 

Čempionāts sāksies ar sprinta distanci 5.martā, turpināsies ar vidējo distanci 6.martā, 7.martā tiks aizvadīta jauktā sprinta stafete, kurā Latvija netiks pārstāvēta. 8.martā būs vēl viena atpūtas diena, bet čempionāta beigās, 9. un 10.martā, medaļas tiks sadalītas stafetē un garajā distancē ar kopējo startu.

Protams, lielākās cerības Latvijas izlases līdzjutēji var saistīt ar Latvijas izlases līderi Andri Kivlenieku, kurš EČ uzrādīja visu laiku labāko Latvijas sportistu rezultātu EČ un PČ vēsturē - 16.vietu sprintā. Andris Kivlenieks pats atzīst, ka lielākās cerības saista ar īsākajām distancēm - sprintu un vidējo, - bet, protams, netaupīsies arī stafetē un garajā distancē, kas ir čempionāta pēdējā dienā un tādējādi nevar atņemt spēkus citām distancēm. Raivo Kivlenieks šajā sezonā nav demonstrējis tehnisko stabilitāti, bet var palīdzēt komandai stafetē, visticamāk, pirmajā etapā un  uzrādīt labu rezultātu garajā distancē, kurā visizteiktāk izpaužas sportistu izturība. Edgars Bričonoks EČ Madonā bija spiests pamest slimības dēļ un joprojām nav pilnībā pēc tās atguvies, bet izteic cerības, ka būs gatavs uz čempionāta beigām - stafeti un garo distanci.

Tomēr jāatceras, ka mūsu izlase saskaras ar vairākiem šķēršļiem, kas var traucēt sasniegt labus rezultātus. Ceļā uz tālo čempionāta norises vietu ir pavadītas vairāk nekā divas diennaktis, tostarp ar pārlaistu nakti autobusā. Andris Kivlenieks pašreizējās sajūtas raksturo kā līdzīgas nogurumam pēc vairāku dienu sacensībām. Pārējie komandas dalībnieki komentē, ka vajadzētu gulēt un atjaunoties pirms pirmā starta sprinta distancē, bet vēl pēc atklāšanas ceremonijas būs jāsagatavo slēpes un doties pie miera agri nesanāks. Izlasei nav devies līdzi neviens oficiālais pārstāvis.

Čempionātā pavisam būs pārstāvētas 19 valstis un par medaļām sacentīsies 100 sportisti. Vairāk par čempionātu var uzzināt mājaslapā www.orienteering.lik.kz/wsoc 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi