Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas sporta deju pāriem vairākas godalgotas vietas sacensībās Polijā

Labus panākumus Polijas pilsētā Olštinā Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga sacensībās guvuši Latvijas sporta deju pāri, izcīnot vairākas godalgotas vietas. Pieaugušajiem latīņamerikas dejās valsts vicečempioni Marts Smolko un Viktorija Puhovika izcīnīja otro vietu, bet trešās vietas Latvijai nodrošināja Vadims Kuznecovs /Anna Priediņa jauniešiem (16-18.

g.) un Aleksandrs Koroļko/Santa Šauere junioriem II (14-15.g.) standartdejās, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.Pagājušajās brīvdienās, kamēr Ungārijā norisinājās Eiropas čempionāts pieaugušo grupā 10 dejās, par ko jau informējām, ka Latvijas pāris Marts Puniņš ar Danu Jākobsoni ierindojās 13.vietā, tikmēr Polijas Ziemeļrietumu pilsētā Olštinā notika WDSF pasaules reitinga sacensības, kurās vairākiem Latvijas pāriem izdevās iegūt godalgotas vietas. Par visvērtīgāko no visiem var uzskatīt  Eiropas čempionāta astotās vietas ieguvēju Marta Smolko un Viktorijas Puhovikas izcīnīto otro vietu pieaugušo grupā latīņamerikas deju programmā 65 pāru konkurencē no 16 valstīm, piekāpjoties vienīgi pagājušā gada pasaules čempioniem un šā gada Eiropas vicečempioniem Anielo Langelam un Kristīnai Mošenskai no Itālijas, kuri no tiesnešiem saņēma vienbalsīgi pirmās vietas visās piecās dejās. Trešajā vietā ierindojās mūsu pāra līdzvērtīgie konkurenti, kuri allaž ir nedaudz aiz Marta un Viktorijas - Vinčenco Mariniello un Sara Kasini no Itālijas. Starp citu, pirms diviem mēnešiem turpat Polijā, tikai citā pilsētā Mikolajkos, WDSF reitingā Marts ar Viktoriju arī bija otrie, bet pirms gada mūsu pāris palika nepārspēti balti sarkano zemē.Savukārt, standartdejās, kur bija vēl  spēcīgāka konkurence – 70 pāri no 15 valstīm, no kuriem četri pāri bija no pasaules reitinga labāko sešinieka, valsts čempioni Andrejs Rogovenko/Anna Vorončuka vienīgie no Latvijas iekļuva pusfinālā, izcīnot 10.vietu, bet Edgaram Līnim/Elīzai Ancānei nedaudz pietrūka līdz pusfinālam un iegūta 13.vieta. Konkurentiem cerības neatstāja un pārliecinošu uzvaru svinēja pasaules ranga līderi Simone Segatore un Anete Sudola no Vācijas.Jauniešu grupā pāri par 40 pāru konkurencē valsts čempioni Vadims Kuzņecovs un Anna Priediņa bija trešie labākie standartdejās, bet pirmo vietu izcīnīja Lietuvas jauniešu grupas vicečmepioni Viļius Jakas un Gabriela Siriunaite. Latīņamerikas dejās jauniešu grupā mūsu valsts arī bija pārstāvēta finālā, jo VladimirsVoložaņinovs un Diāna Mackēviča ieguva sesto vietu, kaut arī daži tiesneši viņiem rādīja pirmās un otrās vietas. Vēl vienu godalgotu vietu nopelnīja Aleksandrs Koroļko/Santa Šauere, kas Junioru II grupā sīvā cīņa ar lietuviešiem tomēr spēja apdejot dienvidu kaimiņus un iespraucās trijniekā, tiekot pie trešās vietas. Pēc divām nedēļām Līgo vakarā Ukrainas kūrortpilsētā Sudakā notiks Eiropas čempionāts jauniešiem Latīņamerikas dejās, kur mūsu valsti pārstāvēs pirmie divi pāri – Natans Katkovsksi/Jeļizaveta Manija un Artūrs Voicehovičs un Anastasija Golubcova. Pagājušajā gadā Latvijas pirmajam pārim Junelim/Scipuļskai bija astotā vieta, bet pirms četriem gadiem Vjačelsavs Višņakovs ar Terēzi Kižlo sasniedza labāko līdzšinējo rezultātu jauniešu grupā, kļūstot par kontinenta vicečempioniem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi