Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas sporta deju pāris PČ 10 deju programmā iekļūst pusfinālā. FOTO

Svētdien Austrijas galvaspilsētā Vīnē notikušajā pasaules čempionātā 10 deju programmā Latvijas sporta deju pāris Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva 38 pāru konkurencē iekļuva pusfinālā un ieņēma 11.vietu. Par pasaules čempioniem ceturto gadu pēc kārtas kļuva Bjorns Bičs un Ešli Viljamsone no Dānijas, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pagājušajā gadā Kārlis Treijs ar Anastasiju Krivošejevu iekļuva pusfinālā un izcīnīja augsto 8.vietu. Šosezon viņi ir uzlabojuši sniegumu abās programmās – Standartdejās (ST) un Latīņamerikas (LA) dejās – un šajā čempionātā tēmēja augstāk. Turklāt, mūsu dejotāju izredzes uz fināla sešinieku palielināja fakts, ka Norvēģija pagājušā gada finālistu vietā šoreiz bija deleģējusi ļoti vāju pāri. Taču tik un tā uzdevums bija grūts, jo arī tuvākie konkurenti nav stāvējuši uz vietas.Kad pusfinālā pēc piecām LA dejām Kārlis ar Anastasiju bija saņēmuši tikai 7 no 45 punktiem (11.rezultāts), bija skaidrs, ka ar savu spēcīgāko ST deju programmu neizdosies savākt pietiekamu punktu skaitu, lai kvalificētos finālam. Nedaudz pārsteidzoši, bet ST dejās viņi ieguva tikai par vienu punktu vairāk kā LA dejās, un līdz ar to Latvijas pārim neizdevās pakāpties augstāk, lai pietuvotos pagājušā gada sasniegumam. Kārlis un Anastasija ierindojās 11.vietā, kas spēcīgajā konkurencē arī ir labs rezultāts. Šoreiz priekšā mūsējiem tika Igaunijas pārstāvji Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova, kuriem astotā vieta. Savukārt, atkal tika pārspēti lietuvieši, jo Edgaras Baltaraģis un Indre Kučinskaite ieņēma 17.vietu.Šogad finālā B.Bičam un E.Viljamsonei no Dānijas uzvara tik viegli nenāca, jo Slovēnijas pāris Miha Vodičars un Nadja Bičkova sastādīja ļoti sīvu konkurenci, Abi pāri ieguva vienādu punktu skaitu – uzvarot vienā programmā un iegūstot otro vietu otrā deju programmā. Visās 10 dejās no 9 tiesnešiem Dānijas pāris saņēma nedaudz vairāk pirmās un otrās vietas, un līdz ar to uzvaras kausi nosliecās par labu viņiem. Dāņi par čempioniem kļuva ceturto reizi, bet slovēņiem sudrabs otro gadu pēc kārtas. Bronzas medaļas tika Kanādu pārstāvošajiem Antonam Beļajevam un Antonetai Popovai. Tikai ceturtie palika šā gada Eiropas čempioni Antons Škuratovs un Aļona Ueļina no Vācijas.Šogad visi trīs čempionāti pieaugušajiem ir saplānoti trīs nedēļas nogales pēc kārtas. Jau nākošo sestdien Kijevā norisināsies pasaules čempionāts ST dejās, bet 30.novembrī Berlīnē noskaidros labākos LA dejās. Savukārt, pasaules čempionāts 10 dejās jauniešu grupai (16-18 gadi) notiks 14.decembrī Rīgā starptautisko sporta deju sacensību „Baltic Grand Prix” ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi