Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas sporta deju pāris pirmo reizi sasniedz Pasaules spēļu finālu

Kolumbijas pilsētā Kali notiekošajās Pasaules spēlēs, kas norit reizi četros gados un  ir neoficiālās Olimpiskās spēles vairākiem sporta veidiem, kas oficiāli nav iekļauti Olimpisko spēļu programmā, Latvijas sporta deju pāris Marts Smolko un Viktorija Puhovika Latīņamerikas (LA) deju programmā 24 pāru konkurencē izcīnīja sesto vietu, pirmo reizi nodrošinot Latvijai vietu finālā Pasaules spēlēs, bet Standartdejās (ST) Andrejam Rogovenko un Annai Vorončukai līdz finālam pietrūka ļoti maz un 22 pāru konkurencē viņiem 7.vieta, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. 

Jau sākot ar pirmo kārtu – 1/8 finālu – Latvijas reitinga pirmais pāris un Eiropas čempionāta 8.vietas ieguvēji M.Smolko/V.Puhovika dejoja pārliecinoši un uzrādīja piekto rezultātu, tāpēc likumsakarīgi, ka viņi vēlāk iekļuva fināla sešiniekā,  kur ļoti līdzīgā cīņā par piekto vietu nācās piekāpties Spānijas vicečempioniem Gijomam Paskālem un Rosai Karnes un ierindoties sestajā vietā, kas ir līdz šim labākais mūsu valsts panākums Pasaules spēlēs. Pēdējās divas reizes Latvija ir bijusi tuvu finālam – 2009.gadā Taivānā Viktorija Puhovika, toreiz dejojot pārī ar Danilu Kutuzovu, bija uzreiz aiz fināla septītajā vietā, bet 2005.gadā Vācijā Ojārs Bācis un Santa Lodiņa izcīnīja astoto vietu.

Cīņā par uzvaru  Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji un pasaules reitinga otrais pāris Gabriele Gofredo un Anna Matus no Moldovas bija nedaudz pārāki par Krievijas vicečempioniem Timuru Imamedinovu un Jekaterinu Nikolajevu, bet Eiropas čempionāta finālisti Čārlzs Smits un Jeļena Saļihova.no Francijas ieguva trešo vietu. 

ST dejās A.Rogovenko/A.Vorončuka, kas mūsu valsti pārstāvēja arī 2009.gadā Taivānā, kur noslēdza pusfināla divpadsmitnieku, šoreiz atkal iekļuva pusfinālā, bet ierindojās jau krietni augstāk – 7.vietā. Tas ir labākais rezultāts mūsējiem ST deju programmā. Par uzvarētājiem kļuva pagājušā gada pasaules čempioni amatieriem, kuri šogad startē profesionāļos, Benedeto Ferudžija un Klaudija Kollere no Vācijas. Atkal sudraba medaļas tika Krievijai, jo otrajā vietā ierindojās Eiropas čempionāta trešais labākais pāris Sergejs un Olga Konovalcevi, bet spraigā cīņā par trešo itāļi Rosario Guerra un Gracia Beninkasa bija nedaudz pārāki par lietuviešiem Donatu Veželi un Linu Hatkevičuti, kuri šobrīd startē profesionāļu kategorijā. LA dejās lietuvieši nestartēja, bet no Igaunijas neviens pāris nebija devies uz tālo Dienvidamerikas valsti. 

Pasaules spēles pirmo reizi tika organizētas 1997.gadā un šogad norisinājās jau piekto reizi.  Pasaules spēlēs sporta dejās atšķirībā no pasaules čempionāta valsti pārstāv viens, nevis divi pāri, un šeit izņēmuma kārtā amatieri startē kopā ar profesionāļiem. Kopš 2009.gada Pasaules spēlēs sporta dejās piedalās arī dažas eksotiskās valstis, kā piemēram, Ekvadora, Trinidada un Tabago, Čīle utmldz.. Šoreiz vairākas vadošās valstis uz tālo Kolumbiju deleģēja nevis čempionus, bet otro vai trešo pāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi