Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latviju PČ orientēšanās sportā pārstāvēs septiņi dalībnieki

No 13. līdz 21.jūlijam Šveices pilsētas Lozannas apkārtnē notiks pasaules čempionāts (PČ) orientēšanās sportā, kur sportisti no vairāk nekā 50 valstīm sacentīsies četrās distancēs. Latvijas izlasi pārstāvēs komanda septiņu cilvēku sastāvā.  

Pirmās čempionāta distances - sprinta kvalifikācija un fināls - abas tiks veiktas 14.jūlijā. Turpmākajās divās dienās, 15. un 16.jūlijā, tiks aizvadītas garās un vidējās distances kvalifikācijas sacensības, bet tad trīs dienās tiks sadalīti trīs medaļu komplekti - 17.jūlijā vidējā distancē, 19.jūlijā garajā distancē un sacensību pēdējā dienā, 21.jūlijā - stafetēs. Latvijas izlases sastāvā iekļauti Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks, Kalvis Mihailovs, Andris Jubelis, Aija Skrastiņa, Inga Dambe un Laura Vīķe.

Stafete parasti ir Latvijas komandas spēcīgākā disciplīna, tas uzskatāmi parādījās arī šī gada Eiropas Čempionātā, kur Latvijas kungu trio ieņēma 6.vietu. Sprintā visu laiku labākais Latvijas rezultāts ir Mārtiņam Sirmajam 2007. gada PČ - 5.vieta. Vidējā distancē 2009. gadā Edgars Bertuks ieņēma 9.vietu, bet garajā distancē joprojām nepārspēts ir Anta Grendes 1993. gada rezultāts - 14.vieta. Sievietēm izlases līdere Aija Skrastiņa ir labāko rezultātu īpašniece. Iepriekšējā pasaules čempionātā tika sasniegti divi visu laiku labākie rezultāti - 15.vieta sprintā un 9.vieta garajā distancē. 9.vieta vidējā distancē un 7.vieta stafetē kopā ar Ingu Dambi un Lauru Vīķi tika izcīnītas 2009. gadā Ungārijā.

Preses konferencē sportisti atklāja, ka mērķis ir iekļūt labāko sešiniekā. LOF prezidents Pēteris Apinis uzsvēra to, ka šīs sacensības ir īpaši svarīgas, jo tā būs atlases Pasaules Spēlēm 2013. gadā Kolumbijā, kas ir olimpisko spēļu ekvivalents orientēšanās sportā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi