Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

LOK sponsoru skaits samazinājies; šī gada budžets - 6,4 miljoni eiro

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sponsoru tabula pēdējos gados sarukusi, turklāt plānotās izmaiņas uzņēmumu ienākumu nodoklī (UIeN) var vēl vairāk samazināt sponsoru iespējas un vēlmi ziedot sabiedriskā labuma organizācijām, šodien LOK Ģenerālajā asamblejā sacīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. Organizācijas šī gada budžets lēšams 6,4 miljonu eiro apmērā.

Vrubļevskis, atskatoties uz pērn paveikto, pateicās LOK ģenerālsponsoriem, kā arī izteica atzinību sponsoriem, ar kuriem LOK turpinājis sadarboties arī 2016.gadā.

LOK prezidents sacīja, ka "pēdējos gados mūsu gada pārskatā arvien mazskaitlīgāka ir sponsoru tabula". Kopumā sporta programmām ar sponsoru palīdzību LOK spējot nodrošināt aptuveni 60% no tām nepieciešamā finansējuma, piebilda Vrubļevskis, uzsverot, ka sponsoru atbalsts ir ļoti nozīmīgs.

"Mūs satrauc Finanšu ministrijas projekti par UIeN plānotajām izmaiņām, kas var ievērojami mazināt sponsoru iespējas un motivāciju ziedot sabiedriskā labuma organizācijām," nobažījies Vrubļevskis.

Viņš norādīja, ka tiek sekots likumdošanas attīstībai un valsts budžeta veidošanai, bet viņš sola "jebkurā gadījumā gādāt, lai sporta finansējums no valsts un sponsoriem nākamajā gadā nav mazāks kā šogad un lai situācijā, ja likumdošanas izmaiņu dēļ kaut kur samazina iespējas, būtu garantēti kompensējošie pasākumi".

LOK Ģenerālajā asamblejā kritiku Finanšu ministrijas piedāvājumam veltīja arī basketbola kluba VEF Rīga valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, uzsverot ministrijas "izstrādātās nodokļu politikas reformas katastrofāli negatīvo ietekmi uz sporta nozari".

"Atņemot nodokļu atlaides ziedotājiem, kā to paredz FM piedāvājums, sports vairs nesaņems atbalstu ar visām no tā izrietošām negatīvajām sekām. Faktiski tas nozīmē sporta nozares likvidāciju," satrauks Jaunups.

Pēc Jaunupa domām fundamentāli svarīgi arī turpmāk saglabāt nodokļu politiku reglamentējošajos likumos paredzētās nodokļu atlaides ziedotājiem, kā arī saglabāt to apmēru, tāpēc viņš aicina sporta sabiedrību vienoti iestāties pret šo valdības ieceri.

LOK darba galvenajām prioritātēm - Olimpisko spēļu sagatavošanās programmām, budžetā atvēlēti 2,140 miljoni eiro. No šīs summas 381 939 eiro atvēlēti Ziemas Olimpisko spēļu Phjončhanā programmas apmaksai, savukārt individuālo sporta veidu federāciju/savienību finansējumam un bāzes finansējumam individuālo sporta veidu federācijām/savienībām ir paredzēti 1,408 miljoni eiro.

Olimpiskās kustības jaunatnes programmām tiks tērēti 335 925 eiro, lai nodrošinātu Latvijas Jaunatnes Olimpiskās komandas līdzdalību Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē Ungārijas pilsētā Ģērā un Latvijas Jaunatnes Olimpiādes organizēšanu šajā vasarā Cēsīs.

Īpašiem mērķiem iezīmēti 1,490 miljoni eiro. Šī nauda paredzēta treneru tālākizglītības programmām, kā arī sporta veidu attīstības, Latvijas Olimpiskās akadēmijas, Latvijas Olimpiešu kluba un citu atbalsta programmu apmaksai. Tāpat finansējums paredzēts "Olimpiskās dienas 2017" organizēšanai un projekta "Sporto visa klase" nodrošināšanai, bet programmai "TOP50", kas nodrošina labāko atlētu papildus atbalstu, gatavojoties Olimpiskajām spēlēm, ir atvēlēti 120 000 eiro.

Minētās programmas tiek īstenotas ciešā sadarbībā ar 38 Olimpisko sporta veidu federācijām. Pirmsolimpiskajā gadā šie līdzekļi paredzēti galvenokārt sportistu treniņu darba apstākļu nodrošināšanai, sacensību inventāra iegādei un izgatavošanai, kā arī medicīniskajam nodrošinājumam. Daļa no federācijām piešķirtajiem līdzekļiem ir paredzēta Latvijas Olimpiskās vienības komandas sastāvos iekļauto treneru un sportistu mācību un treniņu darba nodrošināšanai.

LOK 2017.gadā turpinās atbalstīt deviņu reģionālo un sporta veidu Olimpisko centru attīstību, veicinot jaunatnes, tautas un augstu sasniegumu sporta aktivitātes valstī. 135 000 eiro plānoti kā līdzfinansējums visu reģionālo Olimpisko sporta centru modernizācijai un attīstībai. Savukārt 1,264 miljoni eiro ir paredzēti 2001.gadā uzsākto valsts galvoto kredītsaistību reģionālo Olimpisko centru būvniecībai izpildīšanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi