Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Madonā noslēdzas orientēšanās sacensības uz slēpēm

Sestdien un svētdien Madonas novada Kusā notika orientēšanās sacensības uz slēpēm Madonas kauss, kas reizē bija arī pirmās 2012. gada EST-LAT līgas sacensības. Uzvaras kopvērtējumā izcīnīja igaunis Even Toomas un lietuviete Ramuna Arlauskiene. Atzīstamu sniegumu uzrādīja Andris Kivlenieks, ierindojoties otrajā vietā vīriešu elites grupā un divu dienu summā uzvarētājam zaudējot tikai 48 sekundes.
Pirmās dienas programmā bija paredzēta vidējā distance un visus latviešu līdzjutējus iepriecināja Andra Kivlenieka (OK Ogre) pārliecinošais sniegums. Par vairāk kā minūti tika apsteigts tuvākais sekotājs - spēcīgais igauņu orientierists Even Toomas (OK Peko) un arī citi respektējami konkurenti varēja rezultātu sarakstā meklēt savu vārdu zem Andra. Trešo vietu pēc pirmās dienas ieņēma Vitalijus Petrulis no Lietuvas. Tuvākie sekotāji Kivleniekam no tautiešu vidus bija Toms Veits (OK Purva bridējs) 8.vietā un Raivo Kivlenieks (OK Ogre), kurš atradās vēl vienu pozīciju zemāk.

Dāmām dominēja viešņas no kaimiņvalstīm, latviešu sportistes Kristīne Veita un Dina Zobena (abas OK Purva Bridējs) ieņēma 7. un 8.vietu. Līderpozīcijā izvirzījās Ramuna Arlauskiene (IOSK Būdakalnis).

Otrās dienas garā distance deva iespēju uzlabot savu rezultātu vai censties to noturēt. Diemžēl, bet noturēt uzvaru neizdevās Andrim Kivleniekam - ar 4. rezultātu otrajā dienā bija par maz un Even Toomas viņu apsteidza. Tomēr tika saglabāts drošs pārsvars pār trešo vietu kopvērtējumā, ko ieņēma Vitalijus Petrulis. Labi distanci veica Andra jaunākais brālis Raivo Kivlenieks, kas 2.dienā uzrādot 5.laiku pacēlās uz 7.vietu, bet Toms Veits nespēja noturēt savu pozīciju un atkāpās uz 10.vietu kopvērtējumā.

Sieviešu konkurencē Ramuna Arlauskiene pierādīja savu pārākumu un uzvarēja kopvērtējumā, Kristīne Veita pakāpās uz 6.vietu, bet Dina Zobena saglabāja 8.pozīciju.

Junioru konkurencē situācija bija līdzīga kā pieaugušajiem - uzvaras laurus plūca kaimiņvalstu sportisti. Puišiem uzvaru uz Igauniju aizveda Asso Kesaväli (OK Rakvere), tomēr tikai 20 sekundes atpalika divus gadus jaunākais Nauris Raize no OK Arona kluba. Meitenēm Evelija Kāsiku (OK JOKA) neatstāja cerības sekotājām, bet otrajā un trešajā vietā ierindojās vietējā OK Arona kluba pārstāves Zane Čamane un Sigita Lapsiņa.

Andris Kivlenieks atzina, ka ir apmierināts ar savu sniegumu, ir bijušas iespējas noslēpot nedaudz labāk, bet otrajā dienā gadījušās pāris mazas kļūdiņas un arī slēpes nav slīdējušas tik labi, kā gribējies. Viņš uzteica sava brāļa Raivo sasniegto sacensību otrajā dienā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi