Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Nekonsekvence

Nevaram neko darīt, ja tiesneši spēles protokolā par kautiņu ierakstīja tikai 2+2 soda minūtes — tāda bija Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pārstāvju atbilde uz jautājumu, kāpēc lielākā daļa Liepājas metalurga un ASK/Ogres piektās spēles dūru cīņu dalībnieku disciplinārās komisijas sēdē palika bez papildu soda.

Sankcijas pastiprinātas tikai pret Aleksandru Kerču vecāko par iesaistīšanos kautiņā no malas. Tomēr papildu 20 minūtes viņam netraucēs piedalīties piektdienas spēlē. LHF disciplināro sodu sadaļā ir ierakstīts: 4.1 kautiņa iniciatoram jāizlaiž 4 spēles (divas var aizstāt ar Ls 200 naudas sodu), 4.2 līdzdalība kautiņā — 3 (1), 4.3 līdzdalība kautiņā, izejot no rezervistu soliņa — 4 (2).

Uz jautājumu, vai tiešām Liepājā nebija kautiņa un vai LHF disciplinārie sodi joprojām ir spēkā, LHF pārstāvis Mārtiņš Pagodkins atbildēja, ka protokolā ierakstītos tiesnešu lēmumus kardināli nevarot mainīt.

LHF tiesnešu komisijas vadītājs Andrejs Zaķis izteicās, ka tiesnešu rīcība tiks izvērtēta, taču lēmumu pieņemšana ir disciplinārās komisijas kompetencē. Kerčam bargāks sods neesot piemērots arī tāpēc, ka video nevarot redzēt, kā viņš pārlec pār apmali un iesaistās kautiņā. Neviens no četriem laukumā esošajiem tiesnešiem to neesot fiksējis!

Mača galvenais tiesnesis Eduards Odiņš atrunājās, ka par notikušo nedrīkstot komentēt. Disciplinārās komisijas sēdē Odiņš mīkstos soda mērus esot pamatojis ar Kontinentālās hokeja līgas praksi. Tur tiesnešus mudinot par kautiņiem piešķirt 2+2, nevis 25 minūtes. Bet kā ar LHF disciplināro sodu piemērošanu, un kāda mēroga kautiņam jābūt, lai piešķirtu 25 minūtes?

Vienā gadījumā LHF gan ir vadījusies pēc pašu noteikumiem. Mihails Kokļins par 25 minūšu noraidījumu diskvalificēts uz četrām spēlēm, bet šajā gadījumā pilnīgi pamatoti var norādīt uz nekonsekvenci.

Jā, Kokļins iesaistījās kautiņā, bet viņa izlēciens nav samērojams ar Kerču ģimenes izrīcībām, divatā sitot gulošu pretinieku! LHF darboņu mazdūšība ir radījusi precedentu, kam var būt sekas. Ja līdzīgas scēnas atkārtosies, treneri pamatoti varēs iebilst — par ko tad 25 minūtes, ja finālā divi sita vienu, bet viņus nediskvalificēja?

ASK/Ogres un Metalurga sestā spēle piektdien pulksten 19.45 Ogrē. Sērijā līdz četrām uzvarām 3:2 vadībā Metalurgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LHF disciplinārās komisijas lēmumi

Ja būs 7.finālspēle, tā notiks Liepājas hallē bez skatītājiem (ja spēles nebūs, Metalurgam jāsamaksā Ls 300)

ASK/Ogres trenerim L. Beresņevam par apvainojošiem žestiem utt. naudas sods Ls 150

ASK/Ogrei par neatsveicināšanos spēles nobeigumā sods Ls 50

A.Kerčam (ASK/Ogre) sods 2+2 aizstāts ar 2+2+20. M.Kokļins (25 min.) diskvalificēts uz 4 spēlēm. A.Ignatovičs (20) var piedalīties nākamajā spēlē.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi