Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Neretnieks jāšanas sporta sacensībās pēc pauzes atgriežas ar uzvaru un devīto vietu

Latvijas konkūrists Kristaps Neretnieks aizvadītās nedēļas nogalē CSI2 raudzes sacensībās Polijā uzvarēja lielā apļa maršrutā, bet Grand Prix maršrutā viņam devītā vieta, pirmdien informē Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Eiropā atsākušas jāšanas sporta sacensības, kas tika apturētas marta sākumā dēļ bīstamā EHV-1 vīrusa neiroloģiskās formas izplatības.

Neretnieks Polijā startēja ar diviem zirgiem - "J’adore Van’t Voortveld" un "Coresino".

Pirmajā sacensību dienā viņš ar ķēvi "J’adore Van’t Voortveld" lielā apļa maršrutā izcīnīja uzvaru, bet "Grand Prix" maršrutā ar šo pašu zirgu izcīnīta devītā pozīcija.

"Starptautiskās sacensības beidzot ir atsākušās un par to ir liels prieks, kā arī liela vēlme braukt un piedalīties. Mums jau bija viena liela un neskaidrībām pilna pauze Covid-19 ierobežojumu dēļ, tagad ceram, ka jaunu piespiedu pārtraukumu nebūs," sarunā ar LJF preses dienestu teica Neretnieks. "Paši starti šoreiz nebija tie veiksmīgākie, uzvarējām tikai pirmajā dienā 1,40 metru maršrutu, kas arī nebija reitinga ieskaites maršruts, tikai tāds iesildošais lielā apļa maršruts." 

"To mums sanāca uzvarēt, jo ar "J’adore" bija ērti izjāt un viņu varēja pagriezt tā, kā neviens cits nevarēja vai nemācēja. Tur mums bija priekšrocība, tāpēc mēs viegli to maršrutu vinnējām. Otrās dienas reitinga maršrutu īstenībā izjāju labi, tikai mazliet riskēju uz priekšpēdējo šķērsli, ko nogāzām. Tā būtu piedodama kļūda," par pirmo divu dienu startiem teica Neretnieks.

Sportists norādīja, ka "Grand Prix" sacensībās startējis ar abiem zirgiem. Rezultāts gan nav iepriecinājis, jo kļūdas pieļautas ar abiem partneriem.

"J’adore" nedaudz savādāk saregulēju iemauktus, kā rezultātā viņai bija spiediens no sāna uz zobu un viņa nevarēja koncentrēties uz šķēršļiem. Pārlēkšanas maršrutā iemauktu diskomforta dēļ viņa nogāza šķērsli. Manas kļūdas dēļ palikām devītajā vietā," skaidroja Neretnieks. "Ar otru zirgu "Cerosino" pieļāvu kļūdu "Grand Prix" pamatmaršrutā uz pēdējo šķērsli. Tagad man ir daudz ko pārdomāt līdz nākamajām sacensībām jau šajā nedēļas nogalē Vācijā."

Jāšanas sporta sacensības Eiropā atsākušās pēc sešu nedēļu pārtraukuma, kad marta sākumā Starptautiskā Jātnieku federācija (FEI) tās apturēja bīstama zirgu herpes vīrusa EHV-1 neiroloģiskās formas izplatības dēļ. Šobrīd sacensības notiek, tomēr tiek ievēroti papildu drošības noteikumi arī zirgu veselības kontrolē.

"Šobrīd stingrāk pārbauda veterināros sertifikātus par zirgu pārvietošanos, tas gan nav nekas jauns, tie vienmēr bijuši nepieciešami. Papildus sacensībās, kur piedalās lielāks zirgu skaits, prasa katram zirgam negatīvu PCR testu, kas mums ļoti sadārdzina dalību sacensībās. Testa izmaksas vienam zirgam ir 250 eiro," atklāja Neretnieks. 

"Tas, ka visai komandai, kas ierodas sacensību norises vietā, ir jābūt negatīviem Covid testiem, jau ir ierasta lieta, tāpat jāvalkā maskas. Katra sacensību vieta, katrs organizators gan dažādi izturas pret nosacījumu ievērošanu - vienā vietā tie vairāk tiek kontrolēti, citā mazāk," stāstīja sportists.

Sportisti cer, ka FEI šo nosacījumu drīz atcels, jo vīrusa uzliesmojums, kas bija Spānijā, Valensijā, ir veiksmīgi ierobežots un jauni uzliesmojumi pēdējā mēneša laikā nav bijuši.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi