Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Olimpiskās spēles ir pāri visam citam. Saruna ar Uļjanu Semjonovu

Leģendārā Latvijas basketboliste Uļjana Semjonova atzīst, ka 2014. gada ziemas olimpiskās spēles gaida ar nepacietību. Ikdienā atrodoties Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ēkā, esot pat neliels uztraukums: «Ir tāds saviļņojums, it kā es pati tūdaļ saņemšu treniņtērpu, formu un būs jādodas sacensties.» Latvijas Olimpiešu sociālā fonda prezidente ir pārliecināta, ka olimpiskajās spēlēs gūtie panākumi stāv pāri visam, tāpēc viņai īpašā goda vietā atrodas tieši abas olimpiskās medaļas, nevis neskaitāmie pasaules, Eiropas un cita mēroga sacensību apbalvojumi.

Pēdējās dienās LOK mājā valda pirmssvētku vai darba atmosfēra?

Vairāk ir jūtams neliels uztraukums. Liela kustība sakarā ar ceļošanu uz Sočiem, inventāru. Sajūta tiešām ir tāda, it kā pati gatavotos spēlēm. Nākas vien atcerēties, ka mans uzdevums būs turēt īkšķus pie televizora ekrāna, kur, starp citu, ir pat labāk nekā uz vietas. Tur fiziski nav iespējams visu paspēt redzēt, bet es tikai pārslēdzu programmas un izsekoju visam.

Ar kādām sajūtām gaidāt olimpiskās spēles?

Pat nezinu, kāpēc, bet nekad spēles neesmu gaidījusi tik ļoti kā šoreiz. Ļoti pārdzīvoju par skeletona brāļiem Dukuriem. Martinu pat sapnī redzēju! Pamodos un domāju, kāpēc, jo vēl taču līdz spēlēm tik tālu! Es pati gan individuālajā sportā nevarētu piedalīties, jo ātri vien sadegtu. Komandā ir vieglāk, jo, kamēr es nomierinājos un sakārtoju domas, pārējās meitenes palīdzēja.

Vai arī jums olimpiskais starts bija īpašs notikums?

Dabiski, jo olimpiāde ir pāri visam. Turklāt 1976. gadā Monreālā sieviešu basketbols pirmo reizi bija iekļauts olimpiskajā programmā. Mums tik ļoti gribējās pierādīt visiem, ka esam stiprākās! Ja ir izcīnīta olimpiskā medaļa, kā var blakus nolikt Eiropas vai kaut vai pasaules čempionāta medaļas? Varu tikai nožēlot, ka iepriekšējās spēlēs Minhenē, kur arī būtu varējusi startēt, bija tikai vīriešu basketbols. Būtu man vēl viena olimpiskā medaļa.

Pilnu interviju lasiet trešdienas, 5.februāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi