Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Orientieristi vasaras sezonu sāks ar sacensībām Kurzemes Pavasaris 2013 Kalvenē

Latvijas orientēšanās sporta vasaras sezonu jau tradicionāli iesāks starptautiskās sacensības Kurzemes Pavasaris 2013, kas 6. un 7. aprīlī notiks Aizputes novada Kalvenē, informē Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

Sacensības tiek rīkotas jau vienpadsmito gadu un tās organizē orientēšanās klubs Saldus sadarbībā ar Latvijas orientēšanās federāciju.  

Kopš 2004.gada sacensības norit divas dienas, arī šogad dalībnieki dažādās vecuma un grūtības pakāpes grupās sacentīsies divas dienas un uzvarētāju noteiks divu dienu sacensību rezultātu summa. 

Jau vairākus gadus sacensības Kurzemes Pavasaris ir Latvijas kausa pirmais posms, bet kopš 2007.gada viena sacensību diena tiek vērtēta pasaules ranga ieskaitē (WRE). 

Ar katru gadu sacensību dalībnieku skaits ir audzis, piesaistot dalībniekus arī no ārvalstīm. 2012.gada sacensībās piedalījās vairāk nekā 680 dalībnieku no visām Baltijas valstīm, kā arī Somijas, Zviedrijas un Baltkrievijas. 

Savu nosaukumu sacensības ir ieguvušas, jo tiek rīkotas Kurzemē agrā pavasarī. Līdz šim sacensības ir notikušas Kuldīgā, Talsos, Tērvetē, Liepājā, Ventspilī un citās Kurzemes vietās ar priekš orientēšanās interesantu apvidu. 

Šogad Kurzemes Pavasaris notiks apvidū, kur iepriekš  nav notikušas sacensības orientēšanās sportā. Embūtes mežu masīvs ir daudzveidīgs un tieši piemērots orientēšanās sacensību sarīkošanai. 

Brīvā dabā tiks uzbūvēta sacensību arēna, kurā darbosies kafejnīca, skanēs mūzika, un varēs sekot līdzi dalībnieku startiem. 

Gaidīsim ikvienu, kuram ir interese par šo sporta veidu, uzdrošināties un pieteikties, jo orientēšanās ir tautas sporta veids , kurā ikviens var atrast savam vecumam un meistarībai atbilstošu distanci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi