Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Orientierists Bertuks izcīna 5.vietu Eiropas čempionātā

Pirmdien, netālu uz dienvidiem no Portugāles galvaspilsētas Lisabonas, tika aizvadītas vidējās distances sacensības Eiropas orientēšanās čempionāta ietvaros, un tajās ļoti sekmīgi startēja Latvijas izlases līderis Edgars Bertuks, izcīnot piekto vietu.

Sacensību apvidus un distances plānojums pieprasīja no sportistiem ārkārtīgi lielu skriešanas ātrumu un absolūtu precizitāti - katru zaudēto sekundi bija īpaši grūti atgūt līderu līdzīgā skriešanas ātruma dēļ, vēsta Latvijas Orientēšanās federācija.

Par čempionu kļuva šveicietis Daniels Hubmans, kurš 7,9 kilometrus garo distanci veica par 32:23. Otrajā vietā vēl viens šveicietis Fabians Hertners - 18 sekundes aiz uzvarētāja, bet trešais finišēja leģendārais francūzis Tjerī Žeržū, 41 sekundi aiz Eiropas čempiona. Edgars Bertuks uzvarētājam zaudēja 1:17, bet bronzas medaļas ieguvējam - 36 sekundes, un ierindojās 5.vietā.

“Fiziski jutos ļoti labi un pavisam nedaudz pietrūka, lai teiktu, ka perfekti. Apvidus bija ārkārtīgi ātrs, tomēr biju gatavojies skriet vēl ātrāk. Nedaudz pievīla tas, ka lielā daļā apvidus zeme bija uzarta un tas nedaudz palēnināja manu soli distancē, jo reāli esmu gatavojies skriet pa līdzenāku pamatu. Attiecībā uz tehnisko pusi - kļūdas praktiski nepieļāvu. Vairākās vietās distances laikā nebiju pārliecināts par sevi un ievērojami sabremzējos, lai nepieļautu kļūdas. Kopumā tas maksāja apmēram 30 sekundes,” savu startu komentē Bertuks.

Labs starts izdevās arī Mārtiņam Sirmajam - 26.vieta un Laurai Vīķei sieviešu konkurencē - 35.vieta. Vidējā distancē startēja arī Artūrs Pauliņš (53.vieta), Inga Dambe (60.vieta), Jānis Tamužs (76.vieta), Jānis Sārs (98.vieta) un Andris Jubelis (99.vieta)

Otrdien notiks garās distances fināls, kurās sagaida īpaši garas distances - vīriešiem 20,6 un sievietēm 13,2 kilometri. Arī šajā distancē var sagaidīt labu rezultātu no Edgara Bertuka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi