Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Orientierists Sirmais triumfē sacensību Kāpa 2012 elites grupas kopvērtējumā

Pagājušajā nedēļas nogalē Pļaviņu novada Vietalvā notukšajās populārākajās daudzdienu sacensībās Baltijas valstīs – _Kāpa 2012 _elites grupā vīriešiem triumfēja spēcīgākais pašmāju sportists Mārtiņš Sirmais, bet dāmām ātrākā distancē bija igauniete Merika Vanjuka. Jau tradicionāli šajās sacensībās dalībnieku vidū ir virkne ārvalstu sportistu un sīvas cīņas par uzvaru kopvērtējumā notika līdz pat trešās dienas noslēgumam, informēja Latvijas Orientēšanās federācijas pārstāve Kristīne Kokina.
Vīriešu elites grupā šogad savu dalību biju pieteikuši visi spēcīgākie Latvijas orientieristi, to skaitā arī daudzkārtējais Kāpas uzvarētājs Mārtiņš Sirmais. Savukārt sieviešu elites grupā cīņas šogad solījās būt ļoti interesantas, jo dalībnieku vidū nebija iepriekšējo gadu favorītes Aija Skrastiņa un lietuviete Sandra Paužaite.

Jau pirmā sacensību diena lielāko daļu dalībnieku pārsteidza ar ļoti grūti skrienamu un tehniski sarežģītu apvidu – daudz krituši koki, lielas aizaugušas teritorijas, vietām smalks, neizteikts reljefs, bet kopējā augstuma starpība salīdzinoši liela. Šķiet kļūdas distancē pieļāva ikviens. Vīriešu elites grupā diezgan pārliecinošu uzvaru pirmajā dienā izcīnīja Kalvis Mihailovs (IK Auseklis), aiz sevis atstājot divus ļoti spēcīgus vīrus –  Edgaru Bertuku (OK Alūksne-Ape) un Mārtiņu Sirmo (IK Auseklis). Sieviešu elites grupā visveiksmīgāk veicās igaunietei Merikei Vanjuk (OK Kape). Otrajā vietā lietuviete Gabija Ražaitīte (Igtisa), savukārt trešā un labākā no latvietēm – Laura Vīķe (OK Kāpa).

Otrā diena elites grupās bija Pasaules ranga sacensības vidējā distancē (World Ranking Event). Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Edgars Bertuks, gandrīz minūti aiz viņa otrajā vietā Mārtiņš Sirmais, bet trešais baltkrievs Dmitrijs Mihalkins (OC Eridan). Iepriekšējās dienas uzvarētājs Kalvis Mihailovs izcīnīja 5. vietu, tādejādi saglabājot līderpozīcijas divu dienu kopvērtējumā. Sieviešu elites grupā lielisku rezultātu uzrādīja Una Arama (Mežmalas MTB/Madonas BJSS), kura par 35 sekundēm apsteidza Kristu Mihailovu (IK Auseklis), tādejādi nodrošinot uzvaru otrajā sacensību dienā. Pirmās dienas uzvarētāja Merike Vanjuka ierindojās 3. vietā un saglabāja pirmo vietu kopvērtējumā.

Kā jau to varēja paredzēt, visinteresantākās cīņas par godalgoto vietu sadalījumu sacensību kopvērtējumā notika trešajā dienā, kur elites grupas skrējējiem bija jāveic garā distance (12,2 km vīriešiem un 8,4 km sievietēm). Jau pirms starta kļuva zināms, ka tā brīža kopvērtējuma līderis Kalvis Mihailovs iepriekšējā dienā gūtās ceļgala traumas dēļ nestartēs, līdz ar to cīņā par uzvaru iesaistījās Mārtiņš Sirmais un Edgars Bertuks. Un tieši Mārtiņam izdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru gan trešajā sacensību dienā, gan arī kopvērtējumā, ar gandrīz 3 minūšu pārsvaru pār Edgaru. Pateicoties veiksmīgam starta trešajā sacensību dienā, kopvērtējumā no piektās pozīcijas uz trešo pakāpās Dmitrijs Mihalkins.

Vīriešu elites grupas kopvērtējuma pirmo sešu vietu ieguvēji:
1. Mārtiņš Sirmais (IK Auseklis, Latvija)
2. Edgars Bertuks (OK Alūksne-Ape, Latvija)
3. Dmitrijs Mihalkins (Eridan OC, Baltkrievija)
4. Aleksandrs Minakovs (OMC, Krievija)
5. Donatas Stulgis (Dainava OK, Lietuva)

6. Deniss Zlobins (Meta, Baltkrievija)

Sieviešu elites grupā trešajā dienā lieliski nostartēja un uzvaru izcīnīja Lietuvas orientieriste Ausrine Kutkaite (Medeina). Šis sniegums viņai ļāva kopvērtējumā no 5. vietas pacelties uz trešo. Dienas otro rezultātu uzrādīja Gabija Ražaitīte, bet trešā, saglabājot uzvaru kopvērtējumā, Merike Vanjuka. 

Sieviešu elites grupas kopvērtējuma pirmo sešu vietu ieguvējas:
1. Merike Vanjuka (Kape OK, Igaunija)
2. Gabija Ražaitīte (IGTISA, Lietuva)
3. Ausrine Kutkaite (Medeina, Lietuva)
4. Laura Vīķe (OK Kāpa, Latvija)
5. Zanda Abzalone (Ozons, Latvija)

6. Una Arama (Mežmalas MTB/Madonas BJSS, Latvija)

Sacensību rezultāti atrodami organizatoru OK Kāpa mājaslapā www.kapaok.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi