Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Papildināta (19:05) - Ikauniece septītā, Grabuste - devītā septiņcīņā pēc pirmās dienas sacensībām

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece pēc Eiropas čempionāta vieglatlētikā ceturtās disciplīnas - 200 metru skrējiena - saglabājusi kopvērtējuma septīto vietu, kamēr Aiga Grabuste pakāpusies uz devīto pozīciju.

Ikauniece, kura pirmajās divās disciplīnās bija sasniegusi personīgo rekordu un atradās kopvērtējuma otrajā vietā, 200 metru skrējienā finišēja pēc 24,34 sekundēm, kas bija jauns sportistes personīgais rekords.

Ikauniece 18 sportistu konkurencē uzrādīja sesto ātrāko rezultātu un tika pie 946 punktiem.Tikmēr Grabuste 200 metru distanci veica 24,47 sekundēs, kas bija septītais labākais rezultāts. Latviete tādējādi tika pie 936 punktiem.

Jāizceļ, ka šajā Eiropas čempionātā septiņcīņas sacensībās sievietēm nestartē virkne kontinenta vadošo sportistu.

Kopvērtējumā pēc četrām disciplīnām līdere ar 3785 punktiem ir ukrainiete Ludmila Josipenko, bet Ikauniece ar 3657 punktiem atrodas septītajā pozīcijā. Grabuste ar 3628 punktiem ir devītā.

Jau ziņots, ka pirmajā disciplīnā - 100 metru barjerskrējienā - Ikauniece un Grabuste izcīnīja attiecīgi ceturto un piekto vietu, pirmajai sasniedzot personīgo rekordu (13,53 sekundes), bet Grabustei uzrādot sezonas labāko rezultātu (13,66 sekundes). Vēlāk augstlēkšanā Ikauniece ar vēl vienu personīgi rekordu (1,83 metri) ieņēma trešo vietu, bet Grabuste (1,74 metri) uzrādīja 14.rezultātu.

Vaisjūns ieņem 25.vietu diska mešanā 

Latvijas diska metējs Oskars Vaisjūns piektdien ieņēma 25.vietu. Kvalifikācijā Vaisjūnam labākais bija pēdējais, trešais mēģinājums, kurā viņš disku aizmeta 58,34 metrus tālu. Tas deva 13.vietu savā grupā. Vēl divi mēģinājumi Vaisjūnam bija attiecīgi 57,05 un 56,06 metrus tālu.

Kvalifikācijas normatīvs bija 66,00 metri, ko izpildīja vien viens sportists - spānis Mario Pestano disku aizmeta 66,27 metrus tālu. Savukārt, lai iekļūtu finālsacensību 12 dalībnieku vidū, Vaisjūnam vajadzēja mest par nedaudz vairāk nekā četriem metriem tālāk.

Kā ziņots, dalībai Eiropas čempionātā Vaisjūns bija saņēmis organizatoru speciālo ielūgumu.

Oskara Vaisjūna komentārs 

Tikmēr Jānis Leitis tāllēkšanas kvalifikācijā izpildīja tikai vienu sekmīgu mēģinājumu - 5,88 metri, B kvalifikācijas grupā ierindojoties 16.vietā. Tādējādi finālam viņš kvalificēties nespēja. 

Eiropas čempionāta kopvērtējumā tāllēkšanā Leitis ierindojās 32.pozīcijā. Iepriekš viņš sekmīgi piedalījās 400 metru skrējiena priekšsacīkstēs un pusfinālā, atkārtojot valsts rekordu un gandrīz iekļūstot finālā. Trešo dienu pēc kārtas sportists augstus rezultātus uzrādīt nespēja.

Jāņa Leiša komentārs

Šķēpmetējām cīņa par godalgām 

Savukārt vakara sesijā plkst.19.30 sāksies šķēpa mešanas fināls sievietēm, kurā Latviju pārstāvēs valsts rekordiste Madara Palameika, kā arī Līna Mūze un Sinta Ozoliņa-Kovale. Pēdējās divas joprojām cer uz Londonas olimpisko spēļu A normatīva izpildīšanu.

Papildināts viss teksts! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi