Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pasaules čempiona Bertuka tēvs pildīs doto solījumu, kājām mērojot ceļu no Alūksnes līdz Rīgai

2012. gada 17. jūlijs ar zelta burtiem paliks ierakstīts orientēšanās sporta vēsturē, kā diena, kad Edgars Bertuks izcīnīja Latvijai pirmo pasaules čempionāta zelta medaļu. Droši vien lielākā daļa orientēšanās sporta līdzjutēju, dalībnieku un atbalstītāju šajā dienā piedzīvoja patiešām neaizmirstamus prieka mirkļus.

Grūti ir aprakstīt sajūtas un lepnumu, ko šādos brīžos izjūt čempiona vecāki, bet Edgara tētim šī zelta medaļa uzlika vēl vienu papildus uzdevumu un pieveicamu pienākumu – ar kājām doties no Strautiņiem (kur dzīvo Edgara vecāki) līdz Rīgai, informē Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

Šādu apņemšanos Edgara tētis Uldis Bertuks sev bija apsolījis šī gada pavasarī, kad dēls bija nesen kļuvis par pilna laika sportistu un kādā garākā, garlaicīgā skrējienā viņš sev novēlēja – ja Edgars pasaules čempionātā izcīnīs medaļu, Uldis ar velosipēdu no Strautiņiem aizbrauks līdz Rīgai, bet, ja Edgars izcīnīs zelta medaļu, tad šo pašu ceļu viņš ir gatavs veikt kājām. Jāpiebilst, ka līdz pat 17. jūlija vakaram šīs abas Ulda apņemšanās nevienam nebija zināmas.

27. septembrī plkst. 7.00 no rīta Uldis dosies savā gājienā no Alūksnes novada Strautiņiem līdz pat Rīgai (Juglai). Gandrīz 200 km garo maršrutu viņš plāno veikt četrās dienās, pa vidu pārnakšņojot pie orientēšanās draugiem Gaujienā, Jaunraunā un Siguldā. Ulda gājienam būs iespējams sekot līdzi tiešsaistē, jo viņš izmantos GPS ierīci (sekot varēs mansgps.lv)

Edgars ir apsolījis tēti atbalstīt ar regulāriem ierakstiem savā Twitter kontā https://twitter.com/beercis un Facebook.com fanu lapā un, iespējams, arī LOF mājaslapā www.lof.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi