Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pirmā nepiedega

Rīgas Dinamo debija KHL čempionātā beidzās ar ātru izstāšanos no Gagarina kausa izcīņas, tomēr kopumā sezona bijusi ar lielu plusa zīmi.

Rudenī skeptiķu bija vairāk. Latvijas izlases konsultants pēdējā pasaules čempionātā Vladimirs Krikunovs, kuram ir bagāta darba pieredze Krievijas klubos, Dinamo iespējas sasniegt izvirzīto mērķi — iekļūt izslēgšanas stadijā — vērtēja kā ļoti apšaubāmas.

Pamatturnīrā izcīnītā desmitā vieta lielā mērā ir pliķis zem Dinamo palikušajiem bagātākajiem kaimiņzemes klubiem. Nespēdams norīt šo aizvainojuma krupi, Novokuzņeckas Metallurg treneris Boriss Mihailovs preses konferencē Rīgā apelēja pie netaisnīgā reglamenta ar neierobežoto ārzemnieku skaitu Latvijas, Baltkrievijas un Kazahstānas klubos, un noskaldīja: "Nākamgad jūs playoff netiksiet!"

Otrais piegājiens tik tiešām vienmēr ir grūtāks, tomēr pagaidām gribētos uzsvērt, kāpēc Dinamo pirmā pankūka nepiedega. Arī man nesimpatizē Juliusa Šuplera pārliekā uzticēšanās viesspēlētājiem, taču lielos vilcienos treneris pirmajā gadā visu izskaitļoja pareizi. Šķiet, tikai izslēgšanas spēlēs stratēģija varēja būt citāda. Dinamo jaudu pirmajā kārtā varēja palielināt, atslogojot komandas līderus pamatturnīra izskaņā.

Kopumā neceļas roka rakstīt ko sliktu par leģionāriem. Ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, vasarā buroties vairāk nekā 300 spēlētāju plašā kartotēkā un apjautājot neieinteresētās personas, izvilcis pilnās lozes. Sējējam bija svarīgi uzzināt ne tikai spēlētāju plusus un mīnusus uz ledus, bet arī profesionālismu ārpus laukuma — vai kāds neaizraujas ar relaksēšanos pie pudeles utt.

Paraugs citiem ir Dinamo iespētais reklāmas lauciņā. Kad 2008.gada janvārī ap trīsarpus tūkstošiem skatītāju atnāca uz Kontinentālās kausa izcīņas spēli starp Rīga-2000 un Kazaņas Ak Bars, nebija ticība, ka Dinamo izdosies piepildīt vairāk par pusi Arēnas Rīga tribīņu. Turklāt biļešu cenas no 7 līdz 12 latiem uz Latvijas sporta notikumu fona ir krietni virs vidējā.

Realitātē Dinamo ieies KHL vēsturē ne tikai ar pirmo iemesto ripu (Aleksandrs Ņiživijs), bet arī ar pirmajā sezonā trijām apmeklētākajām spēlēm. Līgas rekords ir 11 200 skatītāju 24.decembra spēlē Dinamo — Avangard.

Līdz nedēļas beigām Dinamo vadītāji galvenos vilcienos vēlas tikt skaidrībā par nākamās sezonas sastāvu. Tas ir cerīgs mājiens, ka hokeja svētkiem rudenī sāksies otrais cēliens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi