Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Planētas ātrākais cilvēks Bolts atgriežas pasaules čempiona tronī (+Aivara Liepiņa FOTO)

Jamaikietis Useins Bolts svētdienas vakarā Maskavā kļuva par divkārtēju pasaules čempionu prestižajā 100 metru sprinta distancē.

Bolts, kuram pieder pasaules rekords šajā distancē (9.58 sekundes), šoreiz 100 metrus veica 9.77 sekundēs, pēdējos 30 metros apsteidzot otru favorītu Džastinu Getlinu  - amerikānim arī sezonas labākais rezultāts (9.85) un sudrabs. Bronzu izcīnīja vēl viens Jamaikas sprinteris Nesta Kārters, kurš finišēja pēc 9.95 sekundēm.

Viņam sekoja vēl divi jamaikieši - Kemars Beilijs-Kols  un Nikels Ašmade (abiem 9.98), bet 6.vietā ierindojās amerikānis Maiks Rodžerss (10.04). Abi finālā iekļuvušie eiropieši šoreiz finišēja pēdējās vietās - septītais francūzis Kristofs Lemetrs (10.06), bet kā astotais finišu pēc 10,21 sekundes sasniedza britu sprinteris Džeimss Desolu. 

Galerijā skaties Aivara Liepiņa karstos foto tieši pēc 100 m sprinta finiša!

Pirms četriem gadiem Berlīnē Bolts ar jaunu pasaules rekordu kļuva par čempionu 100 metros, bet divus gadus vēlāk Degu tika diskvalificēts par pāragru startu. Tad čempiona tronī sēdās viņa tautietis Johans Bleiks, kurš uz Maskavu savainojuma dēļ nav devies.

Boltam tā ir jau sestā zelta medaļa pasaules čempionātos (vēl arī divi sudrabi). Medaļu pūru viņš šajā čempionātā vēl varēs papildināt - priekšā starti 200 m un 4x100 m stafetes skrējienos.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionātā nevarēja piedalīties divi dopinga lietošanā pieķertie sprinteri Taisons Gejs (ASV) un Asafa Pauels (Jamaika), kuri pēdējos gados lielajās sacensībās allaž bijuši starp medaļu pretendentiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi