Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Rīgā notikušajā Pasaules kausā Latīņamerikas dejās triumfē Dānijas pāris

Nedēļas nogalē Rīgā pirmo reizi Latvijā notika Pasaules kauss profesionāļiem Latīņamerikas (LA) deju programmā, kur pārliecinošu uzvaru svinēja Dānijas pāris Martino Zanibelato un Mišela Abildtrupa. Savukārt, amatieru konkurencē Latvijas reitinga sacensībās LA dejās, kur startēja arī daži ārvalstu pāri, pārliecinoši pirmie bija valsts vicečempioni Marts Smolko un Viktorija Puhovika, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Sestdienas vakarā „Maritim Park hotel” konferenču zāle bija skatītāju pilna, jo Škutāna deju skolas rīkoto starptautisko sporta deju sacensību „Maritim cup 2013” ietvaros norisinājās Pasaules kauss LA dejās profesionāļiem, kuriem šāda līmeņa sacensības Latvijā notika pirmo reizi. Tādējādi skatītājiem bija iespēja vērot augstu dejas meistarību, kaut arī Rīgā nestartēja paši labākie pasaules profesionāļi. Mūsu galvaspilsētā notika sacensības Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijai (PD), kas ir izveidota pirms trim gadiem kā paralēlā organizācija jau ilgi pastāvošajai Profesionāļu sporta deju federācijai. 

Par pasaules kausu sacentās 14 deju pāri no 9 valstīm, kuru vidū diemžēl nebija dejotāji no Latvijas. Kopš 2007.gada beigām, kad savu karjeru beidza vairākkārtējie valsts čempioni Ojārs Bācis un Santa Lodiņa, mūsu valsti lielākajos čempionātos profesionāļiem LA dejās neviens nav pārstāvējis. Galvenie favorīti uz uzvaru bija šī gada WDSF PD Eiropas kausa ieguvēji Martino Zanibelato un Mišela Abildtrupa no Dānijas, kuriem, dejojot kopā jau 12 sezonu, šis ir pirmais gads profesionāļos. Dānijas pāris, uzvarot gandrīz vienbalsīgi visās piecās dejās, ne tikai pārliecinoši triumfēja, bet arī ieguva skatītāju simpātijas un atzinību. Stabili otrie bija Austriju pārstāvošie Zufars Zaripovs un Anna Ludviga Čemodurova, bet cīņā par trešo vietu ar Krievijas pāri nedaudz veiksmīgāki bija Itālijas dejotāji Daniele Sardženti un Uļjana Fomenko. Pusfinālā iekļuva un devīto vietu ieguva mūsu kaimiņi no Lietuvas Valērijs Osadčenko un Sandra Kņazevičiute. 

Tajā pašā vakarā mūsu labākie amatieru dejotāji sacentās valsts reitingā LA dejās, kas bija priekšpēdējās reitinga sacensības pirms novembra beigās Vācijas galvaspilsētā Berlīnē gaidāmā pasaules čempionāta, kurā piedalīsies arī divi labākie mūsu pāri. Pirmo vietu reitingā jau ir nodrošinājuši pašreizējie līderi LA dejās un Eiropas čempionāta 8.vietas ieguvēji Marts Smolko un Viktorija Puhovika, kuri sestdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Taču par otro ceļazīmi cīnījās vairāki pāri, tāpēc sacensību laikā netrūka azarts ne laukumā, ne arī skatītāju rindās. Pēc februārī valsts čempionātā izcīnītās trešās vietas Kristapam Kalvam un Lesijai Bogačovai līdz sezonas beigām jūnijā nebija tik veiksmīgi starti, taču jaunās sezonas sākums ar izcīnīto otro vietu izvērtās ļoti labs. Ļoti tuvu bija un trešo vietu ieguva pagājušā gada pasaules jauniešu čempionāta finālists Valters Frickauss, kurš šogad jau startē pieaugušo grupā un dejo kopā ar jauno partneri no Krievijas Tatjanu Podgornaju. Ar ceturto vietu šoreiz nācās samierināties reitinga vicelīderiem Martam Puniņam un Danai Jākobsonei, kurus vairāki tiesneši novērtēja ar otrajām vietām. 

Šodien Marts Puniņš un Dana Jākobsone kopā ar standartdeju pāri Edgaru Līni un Elīzu Ancāni dodas uz Ķīnu, kur piektdien piedalīsies pirmajās Pasaules Deju sporta spēlēs. Tajās būs pārstāvēti vairāku deju veidi, ieskaitot sporta dejas, rokenrolu, salsu u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi