Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Sākusies reģistrācija Nike Riga Run labdarības sporta pasākumam

No ceturtdienas, 26.janvāra, sākusies reģistrēšanās labdarības sporta pasākumam Nike Riga Run, kurš šogad Mežaparkā risināsies trešo reizi un kurā tiks vākta nauda organizācijas Ziedot.lv projektā Mazajām sirsniņām iesaistītajiem bērniem ar kustību traucējumiem.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz sacensību programma būs plašāka, ļaujot dalībniekiem sacensties astoņās disciplīnās ‒ jau ierastās 10 kilometru skriešanas, nūjošanas, skrituļslidošanas, rollerslēpošanas, bērnu skrējiena, komandu stafetes un skolu stafetes disciplīnas papildinās skrituļslidošana bērniem, ceturtdien preses konferencē pastāstīja viens no organizatoru pārstāvjiem Sportland un Nike Latvija vadītājs Vents Aperāns.

Viņš norādīja, ka Nike Riga Run organizatoru plāni, tāpat kā jebkuram skrējējam, ir ilgtermiņa, tāpēc pasākuma rīkotāji vēlas aicināt cilvēkus pievērsties ne tikai veselīgam dzīvesveidam, bet būt arī sociāli atbildīgiem pret tiem, kuriem palīdzība ir vairāk vajadzīga. "Protams, mūsu mērķis ir piesaistīt pēc iespējas vairāk dalībnieku un savākt vairāk naudas labdarībai. Taču gribam arī augt un kļūt kvalitatīvāki, lai 26.augustā, kad notiks pasākums, dalībniekiem piesātinātu visu dienu," sacīja Aperāns.

Organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta uzsvēra, ka Nike Riga Run ir fantastisks pasākums, jo dot iespēju ne tikai nodarboties ar veselīgu dzīvesveidu, bet skrienot un sportojot palīdzēt tiem, kam skriešana ir dzīves lielākais sapnis. "Visa dalības maksa tiek novirzīta bērnu ar kustību traucējumiem ārstēšanai un rehabilitācijai. Pērn par savākto naudu varējām palīdzēt 14 bērniem, nodrošinot viņiem rehabilitāciju ne tikai Latvijā, bet arī Vācijas, Krievijas un Polijas ārstniecības centros," klāstīja Dimanta. Pērn Nike Riga Run piedalījās 4000 dalībnieku, labdarībai dodot 14 383 latus.

Organizatori, sadarbojoties ar Swedbank, Valsts izglītības satura centru, Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) un Rimi, sāks skolu programmu, kuras mērķis ir skolēnu vidū popularizēt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, kā arī uzlabot skolēnu vispārējo fizisko sagatavotību. Programmas ietvaros jau ir izstrādāta rokasgrāmata skolu sporta skolotājiem, piedāvājot inovatīvu treniņu programmu, kas piemērota izmantošanai sporta stundās. Rokasgrāmatai pievienots arī videomateriāls, lai precīzāk varētu izprast un izpildīt uzdevumus. Apzinoties veselīga uztura nozīmi ikdienā un sportojot, sadarbībā ar Rimi ir izveidota veselīgai ēšanai veltīta sadaļa rokasgrāmatā, kurā sniegti vienkārši skaidrojumi par uztura pamatprincipiem un sportistu ēdienkarti.

Rokasgrāmata paredzēta sporta skolotājiem kā uzskates materiāls sporta stundās. Nike Riga Run skolu programmas ietvaros notiks treneru paraugstundas Latvijas skolās, demonstrējot vingrojumu kompleksus, stāstot par veselīgu uzturu un rīkojot Swedbank jautrības stafetes. Nike Riga Run speciālisti iesaistīsies pavasara krosu rīkošanā reģionos. Pirmās nodarbības skolās sāksies 3.februāri.

Reģistrēties iespējams interneta vietnē www.nikerigarun.lv un drīzumā arī veikalos Nike un Sportland visā Latvijā Līdz 30. jūnijam dalības maksa pasākumā būs pieci lati, bet stafetes komandām ‒ 10 latu. No jūlija reģistrācijas maksa palielināsies. Visa dalības maksa tiks novirzīta labdarībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi