Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Samoilovs: Satrakojos, jo jutu, ka spēle neaiziet

„Ja esam tik augstu rangā, nedrīkstam spēlēt tik nestabili.  Nedomāju, ka ilgā gaidīšana bija kaut kam par  iemeslu. Vienkārši neesmu apmierināts, ka spēlējam kā pa viļņiem. Tādā līmenī tā nevar spēlēt – vienu spēli nospēlē labi, apspēlē top 6 komandu, bet nākamajā... nezinu. Tas jau nav līmenis. Stabilitātes galīgi nav. Visu sezonu spēlējām diezgan stabili, bet nezinu, kas notika olimpiskajās spēlēs,” kritisks par sava dueta spēli pēc zaudējuma Londonas olimpisko spēļu astotdaļfinālā bija Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.

Kā ziņots, Samoilovs/Sorokins sestdien olimpiskajā Horse Guards Parade stadionā ar 0:2 (12:21, 17:21) turnīra astotdaļfinālā piekāpās pašreizējiem Eiropas čempioniem Juliusam Brinkam/Jonasam Rekermanam, tādējādi olimpiskās spēles noslēdzot dalītā 9.vietā.

„Mums nekādas īpašās gatavošanās nesanāca, jo pagājušajā gadā, kamēr Ruslanam bija trauma, mēs izkritām olimpiskajā reitingā. Šosezon galvenais mērķis bija vispār tikt uz olimpiskajām spēlēm. Ar smagām pūlēm izcīnījām ceļazīmi, bet vairs nebija tik daudz laika, lai kārtīgi tām sagatavotos. Tomēr bijām labi gatavi gan fiziski, gan emocionāli, gan tehniski. Visas sezonas garumā viss sanāca. Varbūt pārāk daudz emocijas. Tik pieredzējušiem spēlētājiem nevajadzētu būt tik lielām bedrēm,” zaudējuma iemeslus meklēja Saša.

Viņš pieminēja arī nelabvēlīgos laikapstākļus: „Nesagaidījām lietu, nepaveicās. Neteikšu, ka laika apstākļi mums būtu palīdzējuši. Šodien arī bija drausmīgs vējš, kurš gāja pa apli laukumam. Mēs spēlējam ar augstiem cēlieniem, tāpēc mums tas ir ļoti neērti. Ļoti grūti spēcīgā vējā uzcelt, jo to bumbu visu laiku pūš nost.” Samoilovs  piebilda, ka jāiemācās spēlēt arī vējā.

Otrā seta vidū mūsu duets guva vairākus punktus pēc kārtas un nebija tālu līdz rezultāta izlīdzināšanai, tomēr tas neizdevās: „No top seši tas līdz šim bija viens no ērtākajiem pretiniekiem, taču viņi šodien ļoti labi nospēlēja taktiski. Tik un tā varējām parādīt labāku spēli, ko arī galotnē pierādījām. Vienkārši nekas nesanāca no paša sākuma. Pats uz sevi satrakojos, jo jutu, ka tā spēle neaiziet. Bišķiņ par vēlu aizgāja. Nedaudz par daudz brāķa.”

„Nesanāca spēle jau no paša sākuma. Cīnījāmies par katru bumbu, bet visur mazliet piertūka. Tāpēc arī rezultāts tāds. Pretinieks taktiski ļoti labi nospēlēja, bija izanalizējis mūsu spēli pēdējos turnīros. Netikām galā ar servju uzņemšanu, bet ar tām bumbām, ar kurām tikām galā, nesavācām cēlienā, lai pāriniekam būtu vieglāk. Ar tādu spēli šādu pretinieku nevar uzvarēt,” atklāts bija Ruslans Sorokins.

Runājot par dueta nākotni, Samoilovs atzina, ka par to spriedīs pēc sezonas: „Es biju pārliecināts, ka tiksim uz olimpiskajām spēlēm, tāpēc jau no paša sākuma tām gatavojos. Tas bija mērķis jau no pirmās treniņnometnes Ēģiptē. Uz to gājām, gājām, bet neaizgājām. Bija noruna ar Ruslanu un treneri, ka kopā spēlēsim līdz Londonai. Vēl ir Pasaules kausa posms Polijā, tad sēdīsimies un domāsim par nākotni.”

„Neesmu domājis par to, vai atgriezties zālē, koncentrējos startam Londonā. Pagaidām jātiek galā ar pludmales volejbolu,” piebilda Sorokins. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi