Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Soču ziemas olimpiskās spēles izmaksās teju 26 miljardus latu

2014.gada Soču ziemas olimpiskās spēles kopā izmaksās 1,5 triljonus Krievijas rubļu (25,9 miljardus latu), paziņojis Krievijas vicepremjers Dmitrijs Kozaks.

"Tā ir patiesība, ka izmaksas tuvojas šai summai. Pamatā šī summa jau ir sasniegta, bet es vēlos uzsvērt, ka puse no šīs naudas ir privātie ieguldījumi," viņš piebilda. 

Viņš arī pieminēja, ka 700 miljardi rubļu (12 miljardi latu) ir nākuši no Krievijas budžeta, no kuriem 200 miljardi rubļu (3,5 miljardi latu) tiek tērēti objektu būvniecībai un 500 miljardi rubļu (8,6 miljardi latu), lai attīstu Soču infrastruktūru. Kopumā izmaksas ir strauji pieaugušas no sākotnēji plānotajiem 19 miljardiem dolāru (9,8 miljardiem latu). 

Krievija ceturtdien Sočos plāno svarīgu ceremoniju, lai sāktu viena gada atskaiti līdz Olimpiādei. Uz ceremoniju ieradīsies valsts prezidents Vladimirs Putins, kā arī Olimpiskās komitejas pārstāvji. 

Zīmīgi, ka gadu pirms Olimpiādes Sočos ir nelabvēlīgi laika apstākļi - valda silts laiks un lietus. Otrdien nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ oficiāli tika atceltas svētdien Sočos plānotās Pasaules kausa sacensības snovborda "slopestyle" disciplīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi