Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Triatlonists Sluckis pārliecinoši uzvar Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā

Latvijas triatlonists Rinalds Sluckis aizvadītajā nedēļas nogalē triumfēla Valkā un Valgā notikušajā Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā garajā distancē, otro vietu apsteidzot par vairāk nekā 10 minūtēm, informēja sportista pārstāve Renāte Slucka.

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 130 dalībnieku, tai skaitā 34 sportisti no Latvijas. Triatlētiem bija jāpaveic 1.9 km peldēšana, 90 km riteņbraukšana un jānoskrien pusmaratons – 21.1 km. Uzvarētājs Rinalds Sluckis laboja sev piederošo Latvijas rekordu half-Ironman distancē, finišu sasniedzot pēc 3h56min. 

„Šis ir mans pirmais gads profesionālajā triatlonā. Esmu gandarīts, ka treniņu process ar trenera Romāna Meldera palīdzību ir bijis saplānots un realizēts tik labi, ka katrās sacensībās spēju progresēt un uzlabot iepriekš sasniegtos rezultātus. Paveikt half-Ironman distanci zem četrām stundām ir ļoti augstvērtīgs rezultāts, kas dod pašpārliecību un iedvesmu turpmākajiem startiem.Tas man nebūtu izdevies bez ģimenes, draugu un atbalstītāju – Skandi Motors, Trek, Adidas un DigitalMind – palīdzības. Esmu ļoti apmierināts ar sasniegto rezultātu,” stāsta Latvijas čempions Rinalds Sluckis.

Triatlona kluba Ironman.lv sastāvā čempionātā piedalījās arī divas sievietes. Par Latvijas čempioni kļuva Ieva Uzuleņa, kopvērtējumā ieņemot 6. vietu. Uz pjedestāla kāpa arī latvieši Atis Brikovskis, kurš ieguva 1. vietu V40 grupā, Krists Ločmelis un Jānis Melbārdis. Stafetē kopvērtējumā pirmo vietu ieņēma Trek/DPA komanda, kuras sastāvā startēja Sindija Veinberga, Gatis Bērziņš un Andrejs Jesko.

Latvijas-Igaunijas čempionātu triatlona garajā distancē organizēja triatlona klubs TriSmile (Igaunija), Igaunijas Triatlona federācija sadarbībā ar Latvijas Triatlona federāciju. 

Triatlēts Rinalds Sluckis pirmo reizi triatlona sacensībās piedalījās 2009. gadā, kopš 2013. gada sezonas startē ar profesionāļa licenci. Rinalda līdz šim labākie rezultāti ir vairākas uzvaras savā grupā Ironman 70.3 unIronmanpasaules kausa posmos, kā arī izcīnīta 3. vieta savā grupā Ironman 70.3 pasaules čempionātā Lasvegasā, sacenšoties ar planētas spēcīgākajiem triatlētiem.  

Šosezon Rinaldam plānoti vēl vismaz 3 starti sacensībās, no kuriem nākamais ir Eiropas Čempionāts Ironman distancē 7. jūlijā Frankfurtē, kur sportistam būs jānopeld 3.8 km, jānobrauc 180.2 km un jānoskrien maratons – 42.2 km.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi