Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Riga spraigā virslīgas cīņā spēlē neizšķirti pret Ventspili un vēl nekļūst par Latvijas čempioni

SynotTip Latvijas futbola virslīgā svētdien Riga 26.kārtas centrālajā mačā aizraujošā cīņā Skonto stadionā spēlēja 0:0 (0:0) pret Ventspili, vēl nenodrošinot Latvijas čempiones trofeju.

Riga titulu varēja nodrošināt uzvaras gadījumā, bet Ventspils ir izstājusies no cīņas par pirmo vietu.

Pirmajā puslaikā bija vērojama aktīva abu komandu cīņa, turklāt kādā no epizodēm Elvis Stuglis raidīja bumbu vārtos pēc centrējuma, tomēr tie netika ieskaitīti, jo mirkli pirms vārtu guvuma Stuglis pārkāpa noteikumus. Mača turpinājumā līdz pārtraukumam spēle joprojām bija saspringta, taču neviena no komandā gūto vārtu rēķinu neatklāja.

Otrajā puslaikā rīdzinieki nopelnīja 11 metru sitienu uz saviem vārtiem, sniedzot Ventspils klubam teicamu iespēju izvirzīties vadībā. Pie bumbas stājās Amansiu Fortešs, kurš izpildīja vārtsargam viegli atvairāmu sitienu, bumbu raidot praktiski pa vidu. Roberts Ozols atvairīja "pendeli" un ieguva emocionālu pacēlumu savai komandai.

Mača turpinājumā Ivans Lukjanovs guva savainojumu, kura dēļ nevarēja turpināt maču, bet pēdējās minūtēs bija vērojami vairāki abu komandu uzbrukumi. Otrā puslaika kompensācijas laikā Ritvars Rugins bumbu no tuvas distances sita pa vārtu stabu, bet Deniss Rakels pēdējā Riga uzbrukumā ar galvu no sarežģītas pozīcijas aizsita garām tukšiem vārtiem.

Līdz ar to neviena no komandām vārtus neguva, bet rīdziniekiem potenciālā titula izcīnīšana būs jāatliek uz kādu no atlikušajām divām spēļu kārtām.

Riga komandai bija iespēja četru dienu laikā nodrošināt savu otro titulu, turklāt izdarot to ar uzvarām pār Ventspili. Trešdien abas komandas tikās Latvijas kausa finālā, rīdziniekiem gūstot virsroku pēcspēles sitienu sērijā, kurā vārtsargs Ozols atvairīja trīs pretinieku "pendeles".

Pēc pazīstamā ukraiņu speciālista Viktora Skripņika stāšanās pie Riga stūres galvaspilsētas futbolisti turnīros Latvijā vēl nav cietuši zaudējumus. Virslīgā Riga komandai ir 17 bezzaudējumu sērija, kuru tā ievadīja ar galvenā trenera vietas izpildītāju Mihailu Koņevu pie stūres.

Tikmēr Ventspilij ir septiņu bezzaudējumu sērija, iepriekšējo neveiksmi ciešot tieši pret Riga futbolistiem.

Visas trīs iepriekšējās šo komandu virslīgas spēles šosezon bija noslēgušās ar rezultātu 1:0 Riga labā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka citās svētdienas spēlēs RFS ar 4:0 (0:0) savā laukumā sagrāva Jūrmalas Spartaks vienību, vēl saglabājot teorētiskas izredzes izcīnīt čempiones titulu.

Savukārt citā svētdienas mačā Liepāja/Mogo viesos ar 2:0 (2:0) uzveica Jelgavu, bet Valmiera Glass/ViA savā laukumā Vidzemes Olimpiskā centra stadionā ar 0:2 (0:0) zaudēja Metta/Latvijas Universitāte (LU) futbolistiem.

Virslīgas pēdējās kārtas aizrit klubu nesaskaņu ēnā. Kā vēstīts, ceturtdien Latvijas Futbola Virslīgas (LFV) biedru kopsapulcē pieci no astoņiem biedriem nobalsoja par Latvijas Futbola federācijas (LFF) Elites futbola un Sacensību komiteju piedāvāto 17/8 modeli, kas paredz, ka sezonas pieteikumā jābūt 25 futbolistiem, no kuriem 17 ir pašmāju spēlētāji, bet astoņi - leģionāri.

Pret šo ieceri bija trīs klubi - Ventspils, Riga un Spartaks -, kuri pirms balsojuma pameta kopsapulci.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 60 punktiem 26 spēlēs ir Riga, kamēr 55 punkt ir RFS. Tālāk seko Ventspils ar 54 punktiem, bet ceturtā ar 45 punktiem ir Liepāja/Mogo. 41 punkts ir iepriekšējo divu gadu valsts čempionei Spartaks. Tikmēr 19 punktus iekrājusi Metta/LU, pie 18 punktiem tikusi Jelgava, kamēr pēdējā ar pieciem punktiem ir Valmiera Glass/ViA komanda.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas Spartaks otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot Liepāja/Mogo vienību, kamēr trešā palika Riga.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka LFV un sporta bārs 'SynotTip' pēc 2018.gada sezonas beigām noslēgs aizvadīto trīs gadu sadarbību. Līdz ar to virslīgai nākamsezon, visticamāk, būs jauns ģenerālsponsors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi