Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Euro 2012 izlašu vizītkartes. Horvātija: Balkānu futbols roka stilā

Iepriekšējā Eiropas čempionāta finālturnīrā vatreno jeb ugunīgie spēja iekļūt ceturtdaļfinālā, atkārtojot savu 1996. gada panākumu. Arī šogad nav dūmu bez uguns un Horvātijas izlasei ir iespēja tikt ārā no grupas – atliek vien pārspēt Īriju un paklupināt jau pirms čempionāta daudz pārcietušo Itāliju.

Horvātijas izlases lielākā zvaigzne ir tās vadītājs Slavens Biličs ar iesauku Pirāts, kurš ir ekstravagantākais no visiem Euro 2012 treneriem. Viņš ir diplomēts jurists, kurš runā vairākās valodās, spēlē rokgrupā un futbola mača laikā lēkā kā koncertā, bet vienu no viņa auss ļipiņām rotā auskars. 

Šovs ir garantēts, bet lielākā Horvātijas izlases problēma ir vārtsargi, kuriem pietrūkst nepieciešamās spēļu prakses augstā līmenī, jo pamatsastāva vārtsargs Stipe Pletikosa, kurš pēc četrām sezonām Maskavas Spartak un Totenhemas klubā Hotspur, ir pārcēlies uz Krievijas klubu Rostov. Izlases sastāvā kopš 1999.gada viņš stājies vārtos 91 mačā. Uzbrukumā ir līdzīga nelaime, jo tajā nav neviena pasaules klases spēlētāja, un to, uz kuru paļauties kādā konkrētā mačā, zina tikai treneris. Iespējams, ka tas būs šajā sezonā uzplaukušais Nikica Jelavičs (Liverpūles Everton) un Mario Mandžukičs (VfL Wolfsburg).

Savukārt lielākā Horvātijas komandas zvaigzne ir Luka Modričs (Hotspur), kurš ir aizvadījis lielisku sezonu Totenhemā un apsolījis izskatīt citu klubu piedāvājums saistībā ar nākamo sezonu pēc Eiropas čempionāta beigām. Laukuma vidusdaļā pa kreisi un pa labi no viņa spēlēs pussargi Ivans Rakitičs (Sevilla) un Darijo Srna (Doņeckas Šahtar), bet aiz viņa muguras centru cementēs Ogņens Vukojevičs (Kijevas Dinamo).

Aizsardzības līnijā spēlēs Ivans Striničs (Dņipropetrovskas Dņipro), Josips Šimuničs (Zagrebas Dinamo), Vedrans Čorluka (Lēverkūzenes Bayer). Problēma ir meklējama tajā apstāklī, ka pēdējam šajā sezonā ir akūts spēļu prakses trūkums, jo trenera neuzticības dēļ viņš ir deldējis rezervistu soliņu un laukumā parādījies daudz retāk, nekā avīžu slejās. «Sargi sevi, mans dēls, neej uz klubiem, nelieto alkoholu un sargies no izvirtulēm,» savā Facebook lapā Vedrans nopublicēja vēstuli no mammas, kura bija norūpējusies par viņa dzīvesveidu. 

Spēlētājs, kuram sekot līdzi: Ivans Perišičs (Dortmundes Borussia) skaitās viens no visperspektīvākajiem ne tikai Horvātijas, bet arī Vācijas Bundeslīgas spēlētājiem. Viņš spēlē uzbrūkošā pussarga pozīcijā, un, pateicoties savam ātrumam un vārtu izjūtai, savulaik kļuva par labāko bombardieri Beļģijas čempionātā un ir iesitis ne mazums vārtu arī Vācijā. 

Horvātijas izlases spēles C grupā:
Īrija – Horvātija 10. jūnijs plkst. 21.45
Itālija – Horvātija 14. jūnijs plkst. 19
Horvātija – Spānija 18. jūnijs plkst. 21.45

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi