Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Euro 2012 izlašu vizītkartes. Spānija: Dzenoties pēc rekordiem

Sarkanā fūrija ir izcīnījusi divus Eiropas čempiones titulus. Pašreizējais Spānijas izlases treneris Vinsents del Boske ir cilvēks, kurš pēdējos divos lielākajos futbola turnīros ir spējis savu komandu uzvest augstākajās virsotnēs un tai ir iespēja kļūt par pirmo izlasi, kura ir spējusi triumfēt tajos trīs reizes pēc kārtas: Eiropā – pasaulē – Eiropā, un tam ir visi priekšnoteikumi.

Katrs no Spānijas izlases spēlētājiem ir pasaules mēroga zvaigzne, tomēr pat šāda komanda nav spējusi izvairīties no nopietniem zaudējumiem spēlētāju rindās un skandāliem. Abi lielākie zaudējumi ir saistīti ar uzbrukuma līniju, no kuras dažādu iemeslu dēļ ir izkrituši divi spilgtākie spēlētāji: ja futbola kluba Barcelona uzbrucējs Davids Vilja jau sen ir savainots un viņa iespējas pievienoties Spānijas izlasei bija minimālas, tad Roberto Saldado (Valencia), kurš savā klubā aizvadīja lielisku sezonu, neiekļaušana ir izskaidrojama tikai ar personiskām trenera simpātijām un antipātijām. Sarkanās fūrijas uzbrucēju sarakstā ir Fernando Jorente (Athletic), kuram neizprotamu iemeslu dēļ izdodas palikt Bilbao, lai arī viņš ir gards kumosiņš visiem iespējamajiem Eiropas klubiem, kā arī Fernando Torress (Londonas Chelsea), kurš, iespējams, pēc uzvaras Čempionu līgā ir atguvis ticību saviem spēkiem, kuru pēdējos gados bija pazaudējis, un Pedro Rodrigess, kurš šajā sezonā deldēja Barcelona rezervistu soliņu un rakstīja grāmatu.

Neskatoties uz lielo daudzumu pussargu no Barselonas un Madrides Real, Spānijas izlases galvenā kreatīvā figūra tās sastāvā būs Davids Silva (Mančestras City), bet no pārējiem var izveidot visdažādākos virknējumus, kurus pirms spēles neviens neņemas minēt. Trenera rīcībā ir tādi spēlētāji kā Ksavi Alonso (Madrides Real), Fransesks Favregass, Andress Injesta, Ksavi Ernandess (visi – Barcelona). Ļoti ātri ir malējie pussargi Santi Kazorla (Malaga) un Hesuss Navass (Sevilla). Aizmugurē šai radošajai armādai būs Serhio Buskets (Barcelona), kura neatlaidību uz savas ādas ir izbaudījuši visi vadošie pasaules pussargi. 

Savukārt aizsardzības līnijas veidošana Vinsentam del Boskem sākās ar to, ka viņam vajadzēja izšķirt divus savā starpā saplūkušos jaunekļus, kas ar pierēm bija saskrējušies neskaitāmajos šīs sezonas El Clasico: Serhio Ramosu (Madrides Real) un Herardu Pikē (Barcelona), kuri, objektīvi raugoties, ir labākie šīs izlases centra aizsargi. Ja Serhio treneris pārcels uz labo flangu, tad centrā viņu varētu aizstāt viņa kluba biedrs Rauls Alviols vai arī Havi Martiness (Bilbao Athletic), bet kreisajā flangā spēlēs Hordi Alva (Valencia). Savukārt vārtos stāsies Spānijas izlases pieredzes bagātākais spēlētājs, kurš tajā ir aizvadījis 136 spēles un ir Madrides Real kapteinis. Tas, protams, ir neviens cits kā Ikers Kasiljass.

Spēlētājs, kuram sekot līdzi: Davids Silva palīdzēja savam klubam Mančestras City kļūt par Anglijas čempionu. Neskatoties uz savu smalkumu (augums 1,70m, svars 67kg), viņš nepazuda premjerlīgas skarbajā spēlē. Silva ir tehnisks, lieliski pārredz laukumu un pēdējo piespēli atdot kā konfekti, bet nepieciešamības gadījumā arī pats ir gatavs noslēgt uzbrukumu. 

Spānijas izlases spēles C grupā:
Spānija – Itālija 10. jūnijs plkst. 19
Spānija – Īrija 14. jūnijs plkst. 21.45
Horvātija – Spānija 18. jūnijs plkst. 21.45

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi